Ауровіль і дизайнер з Нью-Йорку Кен Сміт підтримують проект фонтану “Лотос Небесної Сотні» в сквері на Лятошинського-Небесної Сотні у Житомирі

Культура Суспільство

“Фонтан “Лотос Небесної Сотні» – це не просто пам’ять про Героїв Небесної Сотні, це символ об’єднаних зусиль щодо збереження загальнолюдських духовних цінностей, міжкультурних, вільних від будь-яких релігійних уподобань. Саме цю ідею закладено у мій проект. Данний фонтан на думку головного архітектора вписується в загальну концепцію розбудови нашого скверу. 

До розробки цього проекту долучалися профільні фахівці на добровільних засадах.

Результатом нашої спільної роботи є проект який я зараз представляю.

Зокрема відпрацьовано:

  • креслення
  • специфікація
  • кошторис
  • 3д модель для відлиття з бронзи.

У тому числі хочу оголосити, що є креслення, специфікація, що указують точки підключення до електромережі, водопроводної мережі та до стоку, що закладено у кошторис.

З метою отримання незалежної експертної оцінки ми звернулися до провідного фахівця з ландшафтного дизайну світового рівня Кена Сміта та отримали від нього підтримку. За його оцінкою проект являється гарним і зворушливим, та він сподівається на його успішну реалізацію.

У тому числі жителі Ауровілю, інтернаціонального міста на півдні Індії, що знаходиться під егідою ЮНЕСКО підтримують мій проект, що в майбутньому посприяє культурному та туристичному взаємообміну.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала автор проекту фонтану житомирська художниця Аліса Скворцова.