Перестало битися серце Почесного громадянина Житомира дитячого лікаря Володимира Башека

Без категорії

19 вересня 2018 року на сімдесят першому році життя перестало битися серце головного лікаря Комунальної установи “Центральна дитяча міська лікарня”, Почесного громадянина міста Житомир, депутата Житомирської міської ради Башека Володимира Йосиповича.

Народився Володимир Йосипович 12 жовтня 1947 року в селі Мала Зубівщина Коростенського району Житомирської області в селянській родині.

В 1962 році закінчив 8 класів Малозубівщинської середньої школи, навчався  в Луцькому медичному училищі. Після закінчення училища працював завідуючим ФАП в Коростенському районі.

З 1969 по 1975 навчався в Одеському медичному інституті. З 1976 по 1979 рік працював лікарем-педіатром Олевської районної лікарні. З листопада 1979 року по теперішній час (більше 30 років) — головний лікар Житомирської центральної дитячої міської лікарні.

В 1986 році з перших днів аварії на Чорнобильській АЕС приймав участь у ліквідації ії наслідків – ліквідатор аварії на ЧАЕС 1 категорії.

За період роботи на посаді головного лікаря значно покращилась організація охорони здоров’я дитячого населення м. Житомира.

Володимир Йосипович активно сприяв будівництву та введенню в експлуатацію нового медичного корпусу, в якому сьогодні лікуються діти з інфекційними захворюваннями. Він постійно займався  громадською та благодійною діяльністю. Завдяки його таланту та організаторським здібностям, колектив лікарні постійно співпрацював з міжнародними організаціями та благодійними фондами.

За успіхи та високий професіоналізм в роботі, активну громадську позицію неодноразово нагороджений грамотами  Міністерства охорони здоров’я України, обласної державної адміністрації, обласного та міського управління охорони здоров’я.

За вагомі особисті здобутки у праці, високу професійну майстерність Указом Президента України йому присвоєно в 1997 році почесне звання «Заслужений лікар України».

У 2004 році нагороджений відзнакою «За заслуги перед містом 3-го ступеня».
З 2006 року Башек В.Й. – «Почесний громадянин м. Житомира».
У 2006 р.  Башек В.Й. відзначений премією імені О.Ф. Гербачевського.

Володимир Йосипович був депутатом Корольовської районної ради, депутатом Житомирської міської ради 6-х скликань.

Завдяки людським якостям, професійному досвіду та знанням Володимир Йосипович користувався заслуженим авторитетом і повагою серед колег та працівників лікарні, населення міста, області та за її межами. Громадськість міста знала і цінувала Володимира Йосиповича. як невтомного керівника, сумлінну, творчу людину, яка віддавала увесь свій життєвий досвід та знання для вирішення найскладніших проблем охорони здоров’я України.

Виконавчий комітет Житомирської міської ради, депутатський корпус висловлюють глибокі співчуття сім’ї та близьким Башека Володимира Йосиповича.

Прощання з Башеком Володимиром Йосиповичом відбудеться завтра,  21 вересня, з 11:00 – 12:30 в Церкві Різдва Христового (вул.. Коцюбинського, 3 м. Житомира).

Поховання відбудеться на  міському Корбутівскому кладовищі на Алеї почесних громадян о 13:00 год.