Митрополит Никодим і єпископ Паїсій на зустрічі з начальником обласної поліції, виступили за недопущення релігійних провокацій

Суспільство

16 жовтня керівник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко зустрівся з митрополитом Житомирським та Новоград-Волинським Никодимом та єпископом Житомирським та Овруцьким Паїсієм. Предметом розмови було об’єднання зусиль у недопущенні розпалювання конфліктів та ворожнечі на релігійному грунті. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

“Настоятелі конфесій Житомирської єпархії Української православної церкви Київського та Московського патріархатів висловили підтримку щодо недопущення будь-яких провокацій, пов’язаних із віросповіданням жителів регіону.

Поліція поза політикою та поза релігією, наше завдання – забезпечити безпеку, правопорядок та спокій громадян, однак ми розуміємо, що підтримка усіх зацікавлених сторін у цьому нам необхідна і важлива. У нас є чітке розуміння, що відповідно до Конституції України кожен громадянин має право на свободу віросповідання та жодна релігія не є у нашій державі обов’язковою.

Відтак поліція Житомирщини проводить превентивні заходи, аби попередити можливі провокації з боку певних сил у суспільстві та не допустити будь-яких протистоянь.

У нас достатньо сил та засобів, аби адекватно реагувати на ситуацію та остудити «гарячі голови» у межах повноважень, наданих законом. В області близько 670 культових споруд української православної церкви обох патріархатів і ми моніторимо ситуацію довкола них, аби своєчасно діяти. Але все ж сподіваємось і віримо у толерантне та виважене вирішення усіх питань”, – зазначив начальник обласної поліції.