Динамо – Ренн. Прогноз та анонс матчу

Спорт

Після виїзного успіху у Франції шанси киян на вихід в плей-офф істотно виросли. Стартові осічки у вигляді двох нічиїх вже встигли стертися з пам’яті, з огляду на загальний сценарій нервової битви з Ренном. Тепер, в рідних стінах, необхідно підтвердити амбіції потенційного лідера групи, для чого бажано знову залишити французів ні з чим.

Четвер, 20:00, Київ, НСК Олімпійський. Арбітр – Джон Бітон (Шотландія). Пряма трансляція на телеканалі Футбол 1

Ліга Європи – турнір непередбачуваний. Ну, от скажіть, хто очікував, що група, в яку волею жереба догодила команда Олександра Хацкевича, виявилася рівніше, ніж передбачалося. Спочатку її фаворитами вважалися саме кияни і Ренн, тоді як Яблунці відводилася роль відчайдушного борця за друге місце. Астані – і того гірше, прогнозувалася нелегка доля Андердог. Що ж ми бачимо на ділі? Астана як раз і очолює квартет за літерою К, а потенційний лідер Динамо свою першу вікторію здобув лише в третьому турі. Ось вже дійсно, в Європі без зусиль вже нікого не обіграєш.

Проблеми Хацкевича ростуть, немов на дріжджах. У чемпіонаті Шахтар пішов у восьмиочковий відрив. Найприкріше, що такий стан справ допустили самі динамівці, які поступилися в Харкові “гірникам”. Природно, нікуди не поділися і вересневі оптові втрати очок, та й кадровий ресурс у київського клубу обмежений як ніколи. Глобальна проблема відсутності чистого форварда все частіше дає про себе знати. При цьому Бесєдін досі відновлюється, а Супряга поки не відповідає вимогам Хацкевича. Ось коуч і змушений кидати вперед номінального вінгера Вербича. Одна радість, хоч в Лізі Європи кияни дещо поліпшили своє турнірне становище, і тепер проведуть ключову битву з найсильнішим опонентом по групі.

У Сабрі Лямуші ситуація ще сумніша. У чемпіонаті бретонці міцно окопалися на екваторі таблиці, чергуючи рідкісні успішні гастролі з відверто бляклими матчами. Останній, щоправда, Ренн виграв, причому на виїзді. Жертвою став слабенький Кан (1: 2), отже, до Києва команда Лямуші відправляється на психологічному підйомі. У першому матчі французький середняк дав справжній бій динамівцям, продемонструвавши досить добротний футбол. На щастя для українців, бретонці свої можливості не реалізували, тоді, як Динамо вирішальний м’яч забило в чисельній меншості.

Будь-який результат, окрім перемоги, для Динамо буде розглядатися, як провальний. Все-таки команди класу Ренна кияни повинні обігравати при будь-яких розкладах, до того ж пора б уже радувати рідних уболівальників. Мотивації команді буде не позичати, та й негативні емоції від чемпіонату найкраще “лікуються” міжнародними перемогами. Чекаємо і сподіваємося!

Цікаві факти:

– Ренн програв чотири останні поєдинки на виїзді.

Орієнтовні склади:

Динамо: Бойко – Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко – Сидорчук, Шапаренко, Буяльський – Циганков, Вербич – Супряга

Ренн: Коубек – Траоре, Гелен, Да Сільва, Бенсебайні – Йоханссон, Андре, Зеффан, Буріго – Бен Арфа – Сарр

Прогноз: Динамо Тотал більше 1.