У Житомирі стартував Чемпіонат України з боксу серед молоді

Спорт

205 спортсменів пройшли мандатну комісію. За словами державного тренера України Юрія Шевчука, цей Чемпіонат в Житомирі є першим відбірковим етапом Чемпіонату Європи з боксу, який пройде в Болгарії в червні-липні 2019 року. Розігруються десять комплектів нагород – в категоріях від 46 і до 91+ кг.

«На цьому Чемпіонаті проглядається загальний кістяк команди» – зазначив Юрій Шевчук.

Президент Федерації області, майстер спорту міжнародного класу Руслан Оглу розповів, що обласній федерації вдалося переконати в минулому році виконком Федерації боксу України провести Чемпіонат саме в Житомирі, і керівництво області цьому допомогло. Конкурентами і претендентами були Одеса, Львів та Івано-Франківськ.

Також Руслан Оглу зазначив, що велика робота була проведена і обласною федерацією – це пошуки спонсорів, одним словом, все, що пов’язано з підготовкою до Чемпіонату такого високого рівня.

«Хотів би сказати слова подяки віце-президентам Федерації Євгену Ревенко та Олегу Осецькому, а також головному тренеру області з боксу Олегу Сікорському», – резюмував президент обласної федерації.

Обласна збірна підготовлена ​​добре. Особливі надії покладаються на Романа Маркаряна і Кротюка Кирила, які вже виграли перші поєдинки.

Віце-президент Федерації боксу Олег Осецький додав, що хотів би сказати слова теплі слова всім спонсорам, які в цей важкий час допомогли Федерації в проведенні такого відповідального Чемпіонату.

Головний тренер області Олег Сікорсій, що має 36-річний стаж роботи, прокоментував: «Для підготовки спортсменів потрібно проводити більше зборів, більше змагань. Бокс на Житомирщині є – але в окремих містах. Хоч заслуженого тренера постав – боксу не буде без фінансування. Хочу відзначити, що хлопці всі працездатні і працьовиті. Про що можна говорити, якщо в обласному центрі немає спеціалізованого залу боксу і в цих фронтових умовах ми готуємо чемпіонів, і за маленьку зарплату тренера. Сьогодні в боксі, на даний момент, тренера – це фанати спорту», – зазначив Олег Сікорський.

У Чемпіонаті України беруть участь десять представників Житомирської області – давайте побажаємо їм удачі і перемоги в змаганнях:

Трокоз Олег – 52 кг.
Кулик Богдан – 56 кг
Виговський Владислав – 56 кг
Сахацький Артем – 69 кг
Маркарян Роман – 64 кг
Кротюк Кирил -75 кг
Верезумський Данило – 81 кг
Завацький Олександр – 91+ кг
Павленко Ілля – 91 кг.

Сергій Форест