Всесвітній день футболу в Житомирі

Спорт

Сьогодні, 10 грудня, у світі святкують Всесвітній день футболу. Таке рішення було ухвалено Організацією Об’єднаних Націй (00Н). Тому цей день є хорошою нагодою для всіх футбольних вболівальників згадати про ті емоції, які викликає цей найпопулярніший вид спорту. Також не можна забувати про соціальне значення футбольних ігор, які змогли об’єднати різних людей у єдиному пориві підтримки своєї команди.

Про це повідомляє “я житомирянин”.

ЯК З’ЯВИВСЯ ФУТБОЛ

В цей день хочеться зазначити, що футбол став не тільки популярною грою, а й стилем життя для багатьох людей. Не тільки спортсмени живуть футболом, а й звичайні люди, в чиє життя назавжди зайшов футбол та його емоції. У футбол грають близько 250 мільйонів людей, які проживають у понад 200 країнах світу.

Першою згадкою про гру ногами в м’яч, історики відносять до другого тисячоліття до нашої ери. Китайські джерела називають цю гру Цу Чю, що означає штовхати ногами. У так званий “футбол” грали й у Римі та Давній Греції, де ця гра мала назву “битва за м’яч”. Деякі фахівці вважають попередником футболу дику гру саксонців, що мешкали в Англії в 8 столітті. На полі, після закінчення битви, вони весело били ногами по відрубаним головам ворогів. Тому, можна сказати, що у багатьох народів були ігри схожі на футбол та його різновидів, як і зараз їх є безліч, це стосується футзалу, дворового та пляжного футболу, фрістайлу та навіть є футбол у багнюці. Але Батьківщиною сучасного футболу вважають Англію, тому що там вперше були прописані офіційні правила цієї гри.

В Україні футбол теж має свою історію, свої досягнення, відомі футбольні клуби та всесвітньо відомих футболістів та тренерів. Свою історію футболу має і Житомир. В столиці Поліського краю відновив свою діяльність футбольний клуб “Полісся”, який після довгої перерви почав виступати в аматорській лізі, а потім блискавично потрапивши в Другу лігу Чемпіонату України, за рік підвищився у класі і зараз представляє Житомир в Першій лізі. Цього дуже чекали житомиряни, які дуже скучили за великим футболом.

ПРИВІТАННЯ ЗІ СВЯТОМ ТА ПОБАЖАННЯ ЖИТОМИРЯНАМ

В день футболу журналіст “я житомирянин” зміг поспілкуватись з різними людьми, які пов’язані з житомирським футболом. Всі ці люди, були в гарному святковому настрої та побажали багато доброго житомирянам.

За словами виконавчого директора Житомирської обласної асоціації футболу Руслана Маєвського, вони більше відзначають Всеукраїнський день футболу, який святкують у квітні. Житомирянам він побажав відкриття центрального стадіону.

“Бажаю також виходу Полісся в прем’єр-лігу, якщо не цього, то наступного сезону точно. Юним футболістам здоров’я, натхнення у досягненні їхніх мрій і, звичайно, перемог на полі”, – сказав Маєвський.

!"

Футболіст ФК “Полісся” Андрій Власюк розповів, що для нього футбол – це життя. Крім того, що це цікава гра, футбол розвиває в людині кмітливість, швидкість, витривалість. Також, футбол – це командна гра, тому тут важливі згуртованість та командний дух.

“Що мені дав футбол? Я став більш відповідальним, дисциплінованим, самостійним, наполегливим, терплячим, рішучим. Я задоволений, що обрав саме цей вид спорту. Вітаю Всіх з Всесвітнім Днем Футболу! Юним футболістам хочу побажати міцного здоров’я, чесних ігор та великих перемог, як у футболі, так і у житті! Головне – ніколи не здавайтесь, прислухайтесь до свого тренера та робіть висновки! Тільки крок за кроком ви зможете досягти вершини та здійснити всі свої мрії! Грайте у футбол!” – сказав Власюк.

Також захисник “Полісся” зазначив, що у наступному році ФК “Полісся” зробить все можливе і неможливе для того, щоб подарувати радість та емоції мешканцям Житомира.

12233

У свою чергу, представник колективу житомирських ультрас “White Zt Family” Валентин розповідає, що на сьогоднішній день, футбол є найпопулярнішою грою в світі. Футбол – це гра мільйонів. Він популяризує спорт та здоровий спосіб життя.

“В цей день, Всесвітній день футболу, хотілося б побажати всім футболістам міцного здоров’я, успіхів у спортивних досягненнях та всього найкращого. Також бажаю успіхів нашому улюбленому клубу “Полісся”. Глядачі, вболівальники – це дванадцятий гравець команди і обов’язково підтримка команди є невід’ємною частиною успішної гри. Тому сьогодні я побажав би швидкого закінчення карантину, щоб відкрилися трибуни стадіонів і щоб ми могли підтримати команду безпосередньо на всіх стадіонах країни, а не тільки в рідному місті. А Житомиру хотілось би побажати швидкого відкриття домашнього стадіону, щоб свято футболу повернулось до нашого міста і всі житомиряни змогли відчути смак перемог рідної команди”, – каже Валентин.

іваіваіваі

Також привітав житомирських поціновувачів футболу і адміністратор ФК “Полісся” Андрій Мацина. Він побажав всім здоров’я та перемог.

“Бажаю всім любителям футболу і всім, хто займається цим видом спорту професійно, здоров’я, удачі, перемог, менше травм і досягнення поставлених цілей. А житомирянам звичайно ж побажати, щоб футбол якомога швидше повернувся в місто, і команда радувала б кожного вболівальника своєю грою. Місто і вболівальники на це заслужили”, – сказав Мацина.

Нагадаєм, що зараз почалося футбольне “міжсезоння”, яке триватиме до березня місяця. Всі житомирські вболівальники з нетерпінням чекають відкриття центрального стадіону міста, щоб підтримати свою команду по-справжньому на домашньому стадіоні.

!!!!1