Москва перейшла червону лінію, – Порошенко та Столтенберг

Україна

Росія має негайно звільнити захоплених українських моряків, а також не перешкоджати судноплавству в Азовському морі.

Таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спільної прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком, який нині перебуває з візитом у Брюсселі. Про це повідомляє 5 канал.

Окрім цього генсек Альянсу наголосив, що Росія продовжує порушувати Мінську угоди і дестабілізує ситуацію в регіоні.

“Росія має звільнити всіх моряків та забезпечити безперешкодне судноплавство в Азовському морі. Ми засуджуємо дії РФ і не приймаємо такі агресивні кроки проти України. Адже це порушує суверенність та територіальну цілісність України і дестабілізує ситуацію в регіоні”, – заявив Столтенберг.

Зі свого боку, Петро Порошенко висловив сподівання, що уже сьогодні Євросоюз продовжить санкції щодо РФ через агресію проти України, ігнорування Мінських угод і міжнародних норм.

“Я вимагаю, щоб Росія негайно звільнила українських моряків, а також забезпечила безперешкодний доступ до українських портів в Азовському морі. Це неймовірно важливо для нас. Росія перейшла червону лінію, коли відкрила вогонь по українських кораблях”, – наголосив Порошенко.

Напередодні Європарламент закликав країни-члени та керівні органи ЄС закрити європейські порти для російських суден, що йдуть з Азовського моря, та запровадити санкції проти РФ за агресію в Керченській протоці та Азовському морі.