Предстоятель Московського патріархату в Україні Онуфрій носить титул митрополита Київського, порушуючи канони, – Вселенський Патріарх Варфоломій

Україна

Константинопольський Патріархат вирішив позбавити предстоятеля УПЦ Московського Патріархату Онуфрія титулу митрополита Київського. Станеться це після проведення Об’єднавчого собору та обрання нового голови єдиної Української Помісної Церкви.

Відповідний лист Патріарха Варфоломія в себе нa Facebook оприлюднив митрополит УПЦ МП Олександр (Драбинко). Про це повідомляє 5-й канал.

Як зазначається в документі на ім’я Онуфрія, ієрарх УПЦ МП наразі носить титул митрополита Київського, порушуючи канони.

Ми хотіли довести до відома Вашого Високопреосвященства ці попередньо прийняті рішення Матері-Церкви через призначених нами до Києва екзархів, але, на жаль, Ви відмовилися взаємодіяти з ними. Повертаючись зараз до того самого питання вдруге через цей Патріарший лист та звернення до Вас як “Високопреосвященний митрополит Київський”, у формі ікономії та милості, ми повідомляємо Вас, що після виборів Предстоятеля Української Церкви органом, котрий складатиметься з кліриків та мирян, Ви не зможете еклізіологічно та канонічно носити титул Митрополита Київського, котрий Ви все одно носите зараз у порушення описаних умов офіційних документів 1686 року, – наголошується в листі Варфоломія.

Крім того, Константинопольський Патріарх просить Онуфрія та ієрархію Московського Патріархату тримати зв’язок із колишнім митрополитом Київським Філаретом та колишнім архієпископом Львівським Макарієм та іншими з ними, адже їх було в повній мірі поновлено Фанаром в архієрействі.

При цьому, Онуфрію дозволено брати участь у виборах голови нової єдиної Української Автокефальної Церкви.