В міськраді активіст погрожував журналісту, – Форест

Без категорії

“Вчора о 12 годині 28 грудня, в прес-центрі Житомирської міськради відбулося засідання робочої групи з приводу будівництва по вулиці Шевченка 14, 16 і В.Бердичівська 48, 50. Забудова зачіпає інтереси понад тисячу осіб, думка і права яких, на мою думку, ігноруються і порушуються . Крім того, люди бояться що в результаті будівництва будинку, де вони проживають, будуть руйнуватися стіни.

Один з організаторів опору Максим Мелешко розповів, що на початку засідання представник міськради Олександр Черняхович повідомив, що жоден із органів влади не буде накладати заборону на будівництво комплексу.

«Мене обурило що якісь люди сиділи в залі ображали нас і погрожували представникам ЗМІ» – підсумував Максим Мелешко.

Мешканець будинку Шевченко 16 Алескеров прокоментував: «Дуже здивований, що в стінах міської ради можуть звучати погрози та образи на адресу людей, які прийшли за допомогою до влади, а влада на це не реагувала»

   Група підтримки ТОВ «Дріада»

«Обурило мене, як і представників цих будинків, якась організована група активістів, які провокували людей, обзивали і погрожували їм. На початку, мені як журналісту, «порадили» їх не знімати. У групі підтримки ТОВ «Дріада» були також Ігоря Малі, Богдан Фещенко, Андрій Поліщук (блогер)».

Стаття 171. Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів
2. Переслідування журналіста за виконання професійних обов’язків, за критику, здійснюване службовою особою або групою осіб за попередньою змовою, – карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Мало того, посеред засідання, невідомий, один із «захисників» ТОВ «Дріада» прямо почав мені погрожувати і провокувати. Він підскочив до мене з наміром вдарити, але його «побратими» притримали його. Це відбувалося на очах у кілька десятків людей в міськраді. Зі ЗМІ на засіданні робочої групи був присутній журналіст Роман Здорик.

Інформація: Стаття 345-1. Погроза або насильство щодо журналіста
Частина 4. Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, вчинені організованою групою, – караються позбавленням волі на строк від семи до чотирнадцяти років.

                    Влада на боці забудовника

Засідання вів депутат міськради від «Самопоміч» Олег Хмелевський. На моє запитання: чому людей ображають в стінах міської ради, відповіді не послідувало. Зрозуміло я в телефонній бесіді поінформував про те, що сталося Національна спілка журналістів України (НСЖУ).

Практично в Україні організовані збройні групи бойовиків виконують побажання тих чи інших фінансових груп і проста людина абсолютно беззахисна, як і журналіст, який правдиво висвітлює події.”

 

Сергій Форест

 

Редакція може не розділяти позицію авторів розділу “Авторська колонка”

Автори розділу “Авторська колонка” несуть відповідальність за достовірність наведених фактів