Житомирські радикали перейшли під контроль Ахметова, – політолог

Суспільство

Колишнього керівника Житомирського обласного осередку “Радикальної Партії” Юрія Забелу було звільнено з його посади, в зв’язку з переходом Житомирського філіалу партії під контроль олігарха Рената Ахметова.

Про це розповів політолог Володимир Піньковський в ході засідання клубу «Експерти Житомирщини» 4 грудня.

“Схоже на те, що контроль над Житомирською обласною Радикальною партією передано від групи Юрія Косюка, про якого ми говорили минулого разу, власника “Нашої Ряби”,  людям Рената Ахметова, які ведуть виборчу кампанію Олега Ляшка в нашій області. Саме з цим пов’язано знаття з посади голови житомирської обласної радикальної партії Юрія Забели”, – сказав Піньковський.

Експерт зазначив, що ще одним фактором могло стати невдоволення керівництва партії скандалом, який нещодавно виник за участі Юрія Забели. За інформацією ЗМІ, він тоді разом з нардепом Сергієм Скуратівським напідпитку після полювання на фазанів спалили автомобіль та побили голову однієї із сільрад Макарівського району на Київщині.

Також він повідомив, що Забела входить до оточення керівника ПАТ “Миронівський хлібопродукт” (володіє маркою “Наша Ряба”) Юрія Косюка. Забела вже серйозно працює на своєму 66 окрузі і схоже на те, що вже отримує серйозну фінансову підтримку від Юрія Косюка, який сам планує обрати близько 20 “своїх” депутатів до Верховної Ради наступного скликання. Поки невідомо чи відсторонення Забели від керівництва обласною організацією РПЛ вплине на його власне висування в депутати за мажоритарним округом.