УКРАЇНА ТА СВІТ СВЯТКУЮТЬ РІЗДВО ХРИСТОВЕ РАЗОМ! Україна масштабно відсвяткує Різдво за новоюліанським, григоріанським і юліанським церковними календарями

Суспільство

19 грудня у Києві на Софійській площі святковими вогнями засяяла головна новорічна ялинка та центральні новорічні ялинки в усіх 10 районах. Про це повідомляє Главком.

Усього протягом святкового періоду у столиці буде проведено понад 200 тематичних заходів. Про це повідомила сьогодні на розширеному засіданні Колегії Київської міської державної адміністрації директор Департаменту культури Діана Попова.

25 грудня всі християни світу, які відзначають церковні свята за Новоюліанським календарем (Матір-Церква світового православ’я Вселенський Константинопольський патріархат і 11 Помісних Автокефальних Православних церков світу), а також за Григоріанським календарем (католики і протестанти), святкуватимуть Різдво Христове, і напередодні свята, 24 грудня, у Києві на Софійській площі пройде масштабний урочистий захід «Україна та світ святкують Різдво Христове разом». Заплановано різноманітні просвітницькі, творчі та музичні програми, виступи відомих людей, дипломатів, телемости з іншими країнами, святковий концерт.

А 7 січня, для православних світу, які відзначають церковні свята за “старим” Юліанським календарем (5 церков, серед них Московська, Українська, Сербська, Єрусалимська, Грузинська і Афон) відбудуться великі різдвяні святкування, які розпочнуться о 12:00 великою ходою звіздарів із Софійської площі через Андріївський узвіз і закінчаться біля ялинки на Контрактовій площі святковою колядою.