Коростень створює ОТГ, згідно Перспективного плану

Суспільство

У Коростені готові до приєднання навколишніх сільських рад згідно з перспективним планом формування об’єднаних територіальних громад. Про це 10 січня заявив Володимир Москаленко, Коростенський міський голова, на робочій зустрічі з керівництвом району, Володимиром Арешонковим, Народним депутатом України та Василем Невмержицьким, директором Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

«Ми готові до роботи над створенням Коростенської ОТГ у тому форматі, який запропоновано Перспективним планом. Місто потребує простору, а села нової якості послуг, разом ми зможемо повною мірою досягти поставлених цілей та використати всі переваги, які дає децентралізація»

В минулому році на Житомирщині вже два міста обласного значення створили ОТГ. Житомир приєднав Вересівську сільську раду, а Новоград-Волинський Майстрівську сільську раду. На сьогодні процес консультацій про створення ОТГ навколо міст обласного значення триває у Бердичеві, Коростені та Малині.

«У Коростені є конструктивний діалог стосовно питання створення громади. За одним столом зібрались всі керівники району та міська влада – це важлива перевага, адже консолідовані зусилля всіх гілок влади створюють умови для активного розвитку та швидкого розв’язання проблем», – вважає Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.