Звірині баранівських лісів допомагають перезимувати єгері держлісгоспу

Суспільство

Багатосніжна зима з міцним морозцем – те, що милує та зачаровує людське око, водночас є справжнім випробуванням для  мешканців лісу. І дошкуляє їм в цей період не стільки холод, як голод. Про це повідомляє прес-служба Житомирського ОУЛМГ.

А от звірині, котра мешкає в лісах Баранівського лісомисливського господарства, пережити скруту значно легше – про неї постійно дбає єгерська служба лісгоспу.

«Єгері регулярно викладають в лісові годівниці різноманітні харчі – розповідає головний мисливствознавець підприємства Олександр Рибак. – У спеціально відведених місцях звірі можуть поласувати  сіном, кормовими віничками, зерновими снопиками, кукурудзою, зерновідходами тощо. Однак наше завдання – лише підтримати тварин у складний період, але ні в якому разі не приручити їх, підгодівля не повинна замінювати природну харчову базу і перешкоджати природним інстинктам.»

За минулий рік в мисливських угіддях державного підприємства “Баранівське ЛМГ” викладено 82 тонни зернових та зерновідходів,  ще 28 тонн – у вольєрі з утримання оленів плямистих. Для лісових мешканців єгері заготовили 21 тонну сіна, 10000 шт. кропив’яних віників та 1000 кг солі, засіяли 28 гектарів харчових полів.