На Житомирщині в Пулинському районі матері-героїні зменшили нарахування соціальних виплат

Суспільство

В редакцію сайту Репортер звернулась Надія Чернявська, село Скоболів, Пулинського р-ну Житомирської області. Матір-героїня, 6 дітей – троє мають свої сім’ї, одна навчається, двоє неповнолітніх проживають з нею. Безробітна з жовтня 2018-го року за станом здоров’я (варикоз). Працювала листоношею. Співмешканець також не працює.

Скаржиться на те, що після проведення одноразової виплати в розмірі 16 000 гривень, від цієї суми їй повинні були зробити нарахування до соціальних виплат, але чомусь, замість збільшення, всі виплати зменшили. Декілька разів жінка зверталася в Пулинське районне управління соціального захисту з документами на субсидію, в якій їй відмовили.

“Сказали, що перевищує дохід, а який дохід, коли зарплата була 2000 грн і дитячі на одиночку 2700 грн і соціальна допомога 1400 гривень. Так, а хіба дитячі гроші враховуються при нарахуванні субсидій?”

“Чому моїй дочці не виплачують стипендію хоча при поступанні їй казали що буде отримувати соціальну а зараз нема нічого?”, – запитує Надія Чернявська.

Жінка каже: “Куди не звертаєшся – ніякої допомоги нема. Нагородили орденом, дали посвідчення, але навіщо воно мені, якщо ним скористатися неможливо, виростивши шістьох дітей в наш час …”

Посвідчення Матері-Героїні в березні 2018-го року вручив особисто голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.