Повноправне членство в ЄС та НАТО остаточно гарантує державну незалежність України, національну безпеку, свободу і добробут – Президент

Україна

Президент Петро Порошенко переконаний, що повноправне членство в Європейському Союзі та НАТО остаточно гарантуватиме державну незалежність, національну безпеку України, а також стане запорукою свободи  і добробуту громадян.

Про це Глава держави сказав під час виступу на Всеукраїнському громадському форумі «Відкритий діалог».

«В 2023 році ми плануємо, коли Україна буде відповідати відповідним критеріям, подати заявку на вступ до Європейського Союзу і отримати План дій щодо членства в НАТО», – наголосив Петро Порошенко.

Президент підкреслив: «Україна та Євросоюз зараз наблизилися один до одного як ніколи раніше. А щодо НАТО, наголошую, жодна держава, яка не є членом цієї організації, не має сьогодні таких близьких відносин з Альянсом, як ми – Україна».

Водночас Петро Порошенко зауважив, що цього замало. «Лише повноправне і повномасштабне членство в Європейському Союзі та НАТО остаточно і безповоротно гарантує нашу державну незалежність, нашу національну безпеку. Але не тільки незалежність, не тільки безпеку, а й свободу і добробут», – сказав він.

«Моя мета, щоб Україна була великою країною вільних і заможних людей», – підкреслив Президент.