На кораблі, який захоплював українських моряків у Чорному морі, служить син українського контр-адмірала, – WikiInvestigation

Україна

Громадські детективи WikiInvestigation з’ясували, що старшим помічником на ПСРК “Дон”, який таранив українських моряків, служить Ілля Жибарєв – син українського контр-адмірала запасу ВМС Миколи Жибарєва.

Про це громадським детективам стало відомо з аналізу форуму морського флоту Росії, йдеться у розслідуванні “Допоможіть ідентифікувати військових злочинців РФ”.

Йдеться саме про того Іллю Жибарєва, якого внесено у список “Миротворця”.

У 2014 році він був командиром корабля Морської охорони ДПСУ “Миколаїв”, який дислокувався у Балаклаві. Після виводу корабельно-катерного складу в Одесу він взяв відпустку за сімейними обставинами і повернувся у Севастополь, де отримав російський паспорт.

Батько Іллі Жибарєва – Микола Жибарєв, контр-адмірал запасу ВМС України. На своїй сторінці у Фейсбук він розмістив пост про ідентифікацію військових злочинців, які захоплювали українських моряків.
У Миколи Жибарєва є ще другий, молодший син, також Микола Жибарєв, який згідно з електронною декларацією-2016 служив старшим мотористом-рульовим у в/ч 1485 – це Одеський загін морської охорони.

Нагадаємо, що на сьогодні вже ідентифіковано кілька членів екіпажів, які брали участь у штурмі українських кораблів 25 листопада.

Так, встановлено, що командиром прикордонного корабля «Изумруд» є Андрій Шипіцин, а командиром ПСРК «Дон» – Олексій Шатохін.

Також встановлено ще одну особу з особового складу корабля “Ізумруд” – це Дмитро Трібушін з Джанкоя, 1991 року народження, який в 2013 році закінчив севастопольську Академію ВМС ім. Нахімова, після чого служив в бухті Балаклава на прикордонному катері.