У Житомирі відбудеться Форум “Право на гідні пологи”

Без категорії

Житомир – вже п’яте місто, де жінки об’єднуються, аби пологи відбувалися на належному рівні та відповідали їх потребам, з дотриманням прав та протоколів МОЗ України. На форум запрошують мешканок та мешканців Житомира, медичних працівників пологових будинків, представників місцевих органів влади, що опікуються питаннями охорони здоров’я.

Як захистити свої права у пологах і що для цього потрібно зробити, знають активістки зі Львову, Івано-Франківська, Києва і Житомира. Інтенсив із тими, хто зміг розпочати зміни у своїх містах, практикум з права, грудного вигодовування і партнерських пологів, способи зцілення після психологічних травм у процесі пологів і ще багато цікавого від авторитетних спікерів, психологів, юристів і доул – про все це говоритимуть на V форумі “Право на гідні пологи” у Житомирі. Організовують форум ГО “Батьки в дії” (м. Львів), ініціатива “Нове життя в нових умовах” (м. Івано-Франківськ), правозахисна ГО “Природні Права Україна” (м. Київ), ГО “Демократичний Альянс жінок” і ГО “Затишок під серцем”.

На Форумі будуть презентовані попередні результати Анкетування породіль Житомирщини-2018, що проводиться ГО “Природні Права Україна”. Дослідження має на меті вивчити рівень дотримання прав жінок в пологах, протоколів МОЗ України та задоволеність жінок якістю послуг пологових будинків.

Програма Форуму:

  1. Права жінок під час вагітності, пологів та у післяпологовий період – протоколи МОЗ України на варті прав і здоров’я жінки і дитини. Попередні результати Анкетування породіль Житомирщини-2018 (Ольга Горбенко, ГО “Природні Права Україна”, Євгенія Кубах, ГО «Природні Права Україна»)
  2. Приклади адвокаційних кампаній з покращення умов у пологових будинках Львову та Івано-Франківська (Мар’яна Кузько, ГО «Батьки в дії», Наталя Сербин, ініціатива «Нове життя в нових умовах»)
  3. “Партнерство в батьківстві. Тато зможе.” – результати дослідження батьківської участі у догляді за хворою дитиною на прикладі одного з підприємств Житомира (Галина Фесюк, голова ГО “Демократичний альянс жінок”)
  4. Новітні підходи у догляді в пологах та можливості їх впровадження у вітчизняних пологових будинках (лікар акушер-гінеколог Роман Ворона, м. Київ)
  5. Багато корисної інформації про пологи, підготовку до них та післяпологовий період від доул, консультантів грудного вигодовування, перинатальних психологів.

На форум можна прийти з малюком, якого розважатимуть аніматори, поки мама слухає і говорить про серйозні речі.

Участь у заході безкоштовна.

Реєстрація тут: http://bit.ly/2EDQONw

 

16 березня 2019 р. (субота)

11:00 – 16:00

Місцевий навколокультурний простір,

вул. Скорульського, 5 (м. Житомир)

 

Контактні особи:

Галина Фесюк 067 469 1079