Коломойський через Зеленського хоче керувати українською політикою, – депутат

Суспільство

Бізнесмен Ігор Коломойський хоче через новообраного президента Володимира Зеленського кулуарно впливати на українську політику.

Про це в ефірі “Прямого” розповів народний депутат, фракція “Блок Петра Порошенка” Олександр Черненко.

“Чому зараз Коломойський так багато говорить? Я думаю, що це пов’язано з тим, що Зеленський зараз дуже багато мовчить і думає взагалі, що йому робити і як далі йти. І, власне, поки Зеленський мовчить, Коломойський, який вклався і грошми, і ресурсами, і людьми в його кампанію, розставляє ці от “флажки”, нівелюючи тим самим деякі заяви Зеленського. Коли Зеленський, його команда видає антипутінську серйозну заяву у Facebook, Коломойський тут говорить про громадянський конфлікт, посилаючи ті сигнали туди ж в Кремль, кажучи, що це він поки що так, він зараз розбирається”, – наголосив Черненко.

Депутат зазначив, що кілька фінансово-політичних груп вклалися в перемогу Зеленського і зараз йде серйозна внутрішня боротьба за вплив на Зеленського. Сам же Зеленський, на думку Черненка, дуже не хоче піддаватись цьому впливу.

“І він закрився в своєму цьому найближчому оточенні. Але рано чи пізно йому треба буде зробити десятки кадрових призначень. Будуть парламентські вибори. Йому треба буде людей висувати на мажоритарні округи. Так чи інакше, він увійде в контакт з цими елітами. І те, що Зеленський казав, що я зберу весь бізнес і з ними буду говорити… А Коломойський скаже: “Стой, не надо. Це треба поодинці. Гроші люблять тишу”. Тобто він хоче далі кулуарно впливати на українську політику. Вдасться йому чи ні – це, по-моєму, найбільший сьогодні виклик”, – завершив депутат.

Якщо олігарх Ігор Коломойський отримає за “ПриватБанк” хоч копійку, то співпраця з МВФ, з США, зі Світовим банком та Євросоюзом припиниться надовго.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва заявив, що націоналізація Приватбанку була незаконною.

В свою чергу НБУ готує апеляцію на рішення суду про незаконність націоналізації ПриватБанку та планує запропонувати Раді з фінансової стабільності звернутись до Ради національної безпеки та оборони України, Кабінету міністрів з приводу подібних судових практик, що наносять шкоди міжнародному іміджу країни.

Політичний експерт Валерій Гончарук заявив, що олігарх Ігор Коломойський хоче повернути собі не тільки націоналізований “Приватбанк”, а також капітал в 2 мільярди доларів.