У Житомирі відбувся суд над активістом кампанії  “Стоп ЗЕ” за листівки проти Зеленського

Україна

В Житомирі сьогодні, 20 травня о 09.00 відбувся суд над одним із активістів за поширення листівок проти Зеленського у рамках статті 212-13 КУПАП під час виборчої кампанії. За сприяння у захисті адвоката Миколи Павліченка суддя Богунського районного суду м. Житомира Костенко Софія Михайлівна закрила в залі суду справу через відсутність складу злочину, чим підтвердила законність поширення листівок в рамках кампанії “Стоп ЗЕ” та неупередженість Правосуддя.

У розпал передвиборчої кампанії на двох активістів у Житомирі поліція склала протоколи за порушення порядку агітації. Такі випадки були непоодинокими. По всій Україні люди що закликали не голосувати за Зеленського наштовхувалися на спротив поліції – їх затримували, складали протоколи чи просто утримували без пояснень.

На момент складення адміністративних матеріалів в Україні вже були прецедентні рішення суду, за якими подібні листівки були визнані не агітаційними, а активістів визнано не винними у інкримінованих порушеннях. Та це не зупинило хвилю дії поліції.

Рішення суду продемонструвало відсутність законних підстав у правоохоронних органів перешкоджати поширювати листівки активістами у відповідності до Закону України та 34 статті Конституції.