Зеленський заветував закон про хімічну кастрацію педофілів

Суспільство

Володимир Зеленський повернув з пропозиціями до парламенту законопроект про хімічну кастрацію та відкритий реєстр педофілів.

Про це йдеться на сайті ВР, інформує ЗІК.

«04.09.2019 Повернуто з пропозиціями Президента», – йдеться у карточці законопроєкту.

Як відомо, хімічна кастрація полягає у примусовому введені засудженому антиадрогенних препаратів, які мають на меті зменшити сексуальну активність. Такі заходи не впроваджуватимуться до осіб, що вчинили злочин до 18 років та після 65.

Зазначений документ посилює відповідальність за групове зґвалтування або зґвалтування неповнолітньої особи з 12 років позбавлення волі до 15.

Також законопроєкт доручає уряду створити публічний реєстр осіб, засуджених за зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього, насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним шляхом, вчинене щодо неповнолітньої чи неповнолітнього, статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, розбещення неповнолітніх.

Нагадаємо, голова Верховної Ради 8 скликання Андрій Парубій 19 липня, підписав закон №6449 про відповідальність за зґвалтування та розбещення неповнолітніх, який передбачає примусову хімічну кастрацію.