Який універсальний пульт до телевізора вибрати?

Без категорії

З придбанням побутової електроніки в нашому домі з’являється все більше пультів ДК. Стежити за станом їх батарейок і перебувати в стані вічного пошуку одного з них стає реальною проблемою для користувачів. Ситуація може ускладнитися, якщо, наприклад, ТВ пульт був зламаний або загублений. Виробники подбали про подібні незручності, розробивши універсальні пульти дистанційного керування.

Як працює багатофункціональний пульт 

Формула багатофункціональних або універсальних пультів дистанційного керування не нова. Бездротова технологія спочатку була заснована на радіохвилях, але з часом почали використовувати інфрачервоне випромінювання. Якщо звичайний пристрій ДК програмується індивідуально, то в разі універсальних пультів ми можемо програмувати їх самі і адаптувати до різних типів побутової електроніки.

Універсальний пульт

Якщо ваш пульт дистанційного керування зламаний або відсутній, то у нас є готове рішення. Дуже часто вибір універсального пульта дистанційного керування для вашого телевізора може виявитися набагато дешевим варіантом, ніж покупка заводського обладнання для конкретної марки і моделі.

Багатофункціональний пульт

Найважливішим питанням при виборі пульта багатоцільового призначення є його сумісність. Якщо у вас вдома багато пристроїв, вам потрібно вибрати пульт дистанційного керування, який буде відповідати як можна більшій кількості з них. Секрет полягає в тому, що деякі категорії обладнання, а зокрема ті, які засновані на більш “свіжій” технології, не можуть бути сумісні з багатофункціональним пультом.

На що ще звернути увагу?

Крім сумісності, при виборі нового пульта дистанційного керування, слід орієнтуватися на його стандартні функції. Також звертаємо увагу на бренд, який часто є показником якості та надійності, довговічності або продуктивності. Важливо, щоб наш багатофункціональний пульт дистанційного керування було зручним, добре лежав в руці і не ковзав. Ця, здавалося б, тривіальна особливість може збільшити наше задоволення від використання.

Пульти до телевізора, які можна рекомендувати

Хорошим прикладом у цьому випадку є SONY RM-VZ320 з підтримкою до 7 пристроїв. Топове обладнання з середньої цінової категорії — LOGITECH Harmony 350. Крім сумісності з 8 різними пристроями, ця модель також має ряд додаткових функцій, таких як можливість запису або USB-з’єднання. Наступне покоління LOGITECH Harmony 650, безумовно, відноситься до преміального обладнання і серед небагатьох багатофункціональних пультів має яскравий і інформативний дисплей, що забезпечує більш зручне управління. Широкий інтерфейс дозволяє підтримувати практично необмежену кількість пристроїв.

Одним словом, в області багатофункціональних пультів дистанційного керування кожен знайде щось для себе. Якщо ви шукаєте тільки заміну стандартному пристрою ДК, то краще звернутися до більш дешевих моделей. Однак якщо у вас вдома багато побутової електроніки, то вам напевно буде комфортніше з більш дорогими моделями.