Як покращити безпеку громадян?

Без категорії

У Житомирі поліцейські охорони долучились до обговорення шляхів підвищення рівня безпеки містян

Про поліпшення рівня безпечних умов життя і діяльності жителів обласного центру йшлося на засіданні робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості за участю представників громадських організацій та працівників Управління поліції охорони в Житомирській області.

Захід відбувся 13 серпня за ініціативи місцевої громадської організації та Агенції розвитку міста Житомирської міської ради і стосувався безпосередніх заходів безпеки житомирян.

Учасники, представники різних ГО та державних структур, розглянули та проаналізували нагальні моменти створення максимально безпечних для людей умов життєдіяльності, а також представили пропозиції та шляхи вирішення проблемних ситуацій.

Серед інших, представники Управління поліції охорони в Житомирській області ознайомили присутніх з послугою «Терміновий виклик поліції» і роз’яснили механізм її дії.

– Такий виклик поліції без телефону є загальнодоступним для кожної людини та актуальним на сьогодні. «Тривожні кнопки» уже встановлені та функціонують у багатьох місцях обласного центру. На практиці це виправдовує себе, адже у разі виникнення неоднозначної або загрозливої ситуації кожен житомирянин має змогу швидко заручитися підтримкою поліцейських. Тож виправданим буде розгляд можливості розширення такої практики в обласному центрі, – роз’яснив заступник начальника Управління поліції охорони в Житомирщини Михайло Гальченко.

Відтак, усі запропоновані шляхи поліпшення рівня безпеки були затверджені учасниками робочої групи для подання на конкурс проекту «Підвищення місцевої соціальної згуртованості та громадської безпеки у громадах Житомирської області» яка реалізовується НУО «Сучасний Формат» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Королівства Нідерландів.

Управління поліції охорони в Житомирській області