У Овручі колотнеча з перерахунком голосів

Суспільство

Дивуюсь як такі таланти пропадають. Куди там студія “Квартал 95”. А у нас в провінційному містечку Овруч, що на Житомирщині з’явилась нова комедійна група з числа кандидатів від Радикальної партії.

Хочу звернутися маючи друзів з редакторів каналів зокрема 1+1, які бачать мої пости на ФБ, щоб показали продюсеру 95 кварталу, щоб запросили цих клоунів на телешоу. Тож під час другого перерахунку голосів на виборах, що розпочався 11 листопада 2020 року по місцевих виборах 25 жовтня 2020 року міського голови і місцевих депутатів була генеральна репетиція цих комедіантів.

Наприклад ветеринар перетворився в “Заслуженого юриста Коми СССР”. А заслужений вчитель майстерно б виконувала роль баби Оріни. Яка розказувала казки про зміни в судовому законодавстві.

А щоб дати правову оцінку таким діям то я звертаюся з відкритим листом до міністра МВС пана Авакова, до начальника Коростенського відділу ГУНП в Житомирській області підполковника поліції Дмитра Гаращенка. З питання поведінки деяких кандидатів в депутати Овруцького осередку Радикальної партії О. Ляшка, які вели себе відверто кажучи не помірковано і нахабно. На цьому відео видно, як зривали повторний перерахунок голосів який до речі самі ініціювали подавши до суду.

Для мене було зрозуміло для чого потрібен був цей спектакль (1. Щоб відкрили кримінальне провадження проти членів комісії; 2. Щоб були повторні вибори, що потребувало б від місцевого бюджету мінімум 2,5млн грн. А це вплинуло б на виплати працівникам соціальної сфери, медицини та освіти, коли в місцевому бюджеті і так є складне становище в зв’язку з пандемією).

Перерахунок було проведено згідно рішення Житомирського окружного адміністративного апеляційного суду, хоч як не намагалися перешкоджати кандидати в депутати роботі і прямим обов’язкам членів комісії. Але з 11 листопада до 15 листопада з 9:00 до 20:00 майже 40 годин (які я записував на відео з метою справедливого висвітлення процесу роботи комісії) перерахунок голосів як для мене відбувся прозоро і це все відео зафіксовано.

І результати показали справедливі цифри остаточних результатів по виборам міського голови у 25 дільницях а саме: Гуденко було 1039 а стало 1044; Круковський було 85 стало 88; Коруд було 3092 стало 3100; Левківський було 497 а стало 499; тож ці цифри говорять самі за себе.

І є спростовуванням чуток які сьогодні ходять по Овручу, що нібито комісія попортила виборчі бюлетені на користь Коруда, щоб Гуденко не пройшов. І чутки ці люди з команди Радикалів самі ж і розповсюджують. Але пліткам цім ви не вірте бо розпускають їх люди гнилі. Які будучи кандидатами на виборах до ОТГ перетворилися на політичних вишкребків, які не дивляться ні на, що перед досягненням своєї мети (зірвати підрахунок).

Говорять про те, що треба поважати вибір людей. А після побаченого мною я можу тільки висловити свою повагу до витримки членів комісії, які працювали в такій вакханалії. Для мене не було різниці від якої політичної партії йшов кожен кандидат на голову, чи діючий міський голова Іван Коруд йшов від команди “Зе” чи від іншої партії. Чи від іншої політичної сили Радикальної партії О.Ляшка Олександр Гуденко.

Головним критерієм в цьому має бути та робота яка була зроблена кожним кандидатом для людей до виборів, як діючого міського голови так і кандидатів на цю посаду. Та оцінка тієї роботи є підтримка своїм голосом виборців напевне є найголовнішим, незалежно від рішення будь якого суду. Бо на виборах головними є не суди а жителі Овруцької громади тобто громадяни України. Цими відеозаписами (близько 150 Мгб відео, повторного підрахунку голосів з виборів депутатів до Овруцької міської ради та міського голови)

А до вашої уваги один з таких записів. А саме 11 листопада де я покажу один день засідання виборчої комісії. Де бачимо як відбувалися ці події, як зірвали засідання комісії.Тож подумаємо яких комедіантів ми вибрали до міської ради? Це вони будуть нас захищати, наші соціальні права, голосувати за бюджет міста, інфраструктуру та інші соціальні програми.

За остаточними даними ЦВК маємо такий результат

Коруд І. Я. 7331 голосів 62,3%,
Гуденко О.В. 2732 голосів 23,22%,
Левківський М. Г. 1170 голосів 9,94%,
Круковський А. М. 318 голосів 2,7%.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ
Міністру внутрішніх справ України
Авакову Арсену Борисовичу
Копія:
Начальнику
Коростенського відділу поліції
Головного управління
Національної поліції
в Житомирській області
полковнику поліції
Геращенку Дмитру Васильовичу
Особа, яка подає звернення:
Кореспондент газети
«Справедливість і правда»
Юшкевич Віталій Федорович
Адреса: Житомирська область,
м. Овруч, вул. І.Богуна, 22/1
Телефон: 067 797 25 03

ЗВЕРНЕННЯ
05 листопада 2020 року Житомирським окружним адміністративним судом розглянуто адміністративну справу № 240/19192/20 за позовом кандидата на посаду Овруцького міського голови Гуденка Олександра Дмитровича до Овруцької міської територіальної виборчої комісії Коростенського району про визнання незаконним рішення, зобов`язання вчинити дії.

За результатами розгляду справи постановлено Рішення згідно якого суд вирішив зобов’язати Овруцьку МТВК Коростенського району Житомирської області провести повторний підрахунок голосів з виборів депутатів Овруцької міської ради Коростенського району Житомирської області та Овруцького міського голови Коростенського району Житомирської області виборчою комісією у складі, визначеному постановою ЦВК №172 від 10.08.2020 року.

Згідно відомостей із Єдиного державного реєстру судових рішень 08.11.2020 року вказане вище Рішення суду набрало законної сили.

На виконання Рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 05.11.2020р. Овруцькою міською територіальною виборчою комісією Коростенського району з 11.11.2020р. по 15.11.2020р. проводився повторний підрахунок голосів з виборів депутатів Овруцької міської ради Коростенського району Житомирської області та Овруцького міського голови Коростенського району Житомирської області.

Тривалість підрахунку голосів у 5 (п’ять) днів, тобто з 11.11.2020р. по 15.11.2020р. зумовлена тим, що присутні на засіданні комісії представники (кандидати в депутати) від політичної сили – Радикальна партія Олега Ляшка всіляко перешкоджали членам комісії виконувати роботу.

До осіб, які перешкоджали роботі комісії по здійсненню підрахунку голосів належать:
Левківський Петро Іванович, Федорчук Олена Никонорівна, Давидюк Юлія Вікторівна, Батильчук Оксана Анатоліївна, Гуденко Андрій Дмитрович та інші дві особи, які наразі мені не відомі.

Так, вказані вище особи вели себе зухвало, перешкоджали членам комісії приступити до підрахунку голосів. Зокрема, Федорчук Олена Никонорівна фактично ігнорувала рішення суду та вимагала, щоб для повторного підрахунку голосів було додаткове рішення ЦВК. Крім того, Олена Никонорівна у тому числі Левківський П.І., Давидюк Ю.В., Батильчук О.А., Гуденко А.Д. та інші дві не відомі особи вимагали рішення суду та вказували на те, що можливо подана апеляційна скарга і варто дочекатися рішення апеляційної інстанції.
Вважаю, що Федорчук О.Н., Левківський П.І., Давидюк Ю.В., Батильчук О.А., Гуденко А.Д. та інші дві не відомі особи свідомо вводили в оману членів комісії, оскільки станом на 11.11.2020 року Сьомий апеляційний адміністративний суд своєю ухвалою від 08.11.2020 року повернув Апеляційну скаргу Овруцької міської територіальної виборчої комісії Коростенського району на рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 05 листопада 2020 року у справі за адміністративним позовом кандидата на посаду Овруцького міського голови Гуденка О.Д. до Овруцької міської територіальної виборчої комісії Коростенського району про визнання незаконними рішення, зобов`язання вчинити дії.

Тобто, станом на 11.11.2020 р. у провадженні судів України не розглядалася жодна справа, де фігурувала б Овруцька міська територіальна виборча комісія Коростенського району Житомирської області. Як було вище зазначено Рішення суду від 05.11.2020р. набрало законної сили 08.11.2020р., а тому підлягало негайному виконанню.

Протиправні дії, які вчиняли: Федорчук О.Н., Левківський П.І., Давидюк Ю.В., Батильчук О.А., Гуденко А.Д. та інші дві не відомі особи заздалегідь були спрямовані на те, щоб Овруцька міська територіальна виборча комісія Коростенського району не приступила до виконання рішення суду, а як відомо за невиконання рішення суду передбачена кримінальна відповідальність визначена ст. 382 КК України.

У свою чергу, протиправні дії які вчиняли Федорчук О.Н., Левківський П.І., Давидюк Ю.В., Батильчук О.А., Гуденко А.Д. та інші дві не відомі особи мають ознаки складу злочину передбаченого ст. 157 КК України.
У розумінні ст. 157 КК України якщо відбувається перешкоджання роботі виборчої комісії або комісії референдуму, то настає кримінальна відповідальність.

Отже, Федорчук О.Н., Левківський П.І., Давидюк Ю.В., Батильчук О.А., Гуденко А.Д. та інші дві не відомі особи вчинили злочин передбачений ст. 157 КК України, а тому повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності, оскільки перешкоджали роботі Овруцької МТВК Коростенського району Житомирської області.

Крім того, Федорчук О.Н., Левківський П.І., Давидюк Ю.В., Батильчук О.А., Гуденко А.Д. та інші дві не відомі особи перешкоджали роботі кореспондента газети «Справедливість і правда».

У відповідності до ч.3 ст.171 КК України перешкоджання законній професійній діяльності кореспондента карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Свідками подій та фактів є члени Овруцької МТВК Коростенського району Житомирської області.

Зважаючи на вищевикладене,
ПРОШУ:

1. Провести ретельну перевірку викладених у зверненні фактів та притягнути до відповідальності винних осіб.

24 листопада 2020 року
З повагою
кореспондент газети
«Справедливість і правда» _______________/В.Ф. Юшкевич/