Захист свободи слова

Влада

Сьогодні відбулося засідання Верховної Ради, на якому парламент прийняв ряд законів та постанов, серед яких і закон «Європейської Солідарності» про кримінальну відповідальність за використання російської свастики – літер «Z» та «V». Дякую депутатам за підтримку.

Про це повідомив депутат ВР Петро Порошенко.

Також було прийнято постанову про захист свободи слова і неприпустимість виключення з ефірів каналів. На каналах працюють тисяча журналістів, технічних працівників, а дехто намагався їх залишити без роботи. Ми точно не дамо це зробити.

Ще одна важлива позиція, що одним із поштовхів, який зробив захист України і українців під час війни, є рух в Європу. Я особисто і наша політична сила ніколи не мали жодних сумнівів, що Україна точно буде членом ЄС. Згадайте, три роки тому з яким скепсисом ставилися до цих прогнозів. А цього року Україна має отримати статус кандидата. Якщо ми хочемо бути європейською нацією, членом Європейського Союзу, два критерія є важливі: свобода і демократія.

Свобода включно із свободою слова. І ті, хто атакують незалежні, патріотичні, проукраїнські європейські засоби масової інформації, вони забирають право українців рухатись в Європу. Точно цього ніхто не дасть їм зробити.

Була прийнята також велика кількість інших законодавчих актів, прийняті консенсусом. І на сьогоднішній день, я наголошую, парламент має вже повернутися до повноцінної відкритої роботи. Вважаю категорично неприпустимим дезертирство, яке ми спостерігали в перші дні російської агресії. Коли урядовці, бюрократи, депутати втекли з Києва, залишивши киян.

Треба повертатися. Треба нести відповідальність. І за дезертирство також є відповідальність, бо ви не вірили, що нам вдасться захистити Київ. Слава нашим Збройним Силам. Слава територіальній обороні. Слава киянам, слава українцям. Ми відкинули путіна з Києва, відкинемо з України. І переможемо рашистів.