Реанімація військової техніки

Безпека

Командир ремонтного підрозділу ДШВ: “Деякі процеси, що колись проводились тільки в заводських умовах, тепер під силу і нашим спеціалістам”

Питання ремонту та відновлення військової техніки було та зашиється одним із найбільш пріоритетних завдань. Саме справність військової техніки, її безвідмовність дозволяє виконувати бойові завдання й допомагає рятувати життя військовослужбовців.

Для того, щоб дізнатися про хід ремонту та відновлення ОВТ, ми відвідали один з ремонтних підрозділів Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

На організованих окремих робочих місцях працюють мотористи та відділення розбирання – збирання, майстри токарі постійно виточують різноманітні запчастини. Ремонту та відновленню підлягають зразки автомобільної та бронетанкової техніки, а також ракетно-артилерійського озброєння.

За словами командира ремонтного підрозділу капітана Олександр П., з початком широкомасштабної агресії прийшлося освоювати та набувати деякий досвід нашвидкуруч.

– Процеси, що колись проводились тільки в заводських умовах, тепер під силу і нашим спеціалістам, – наголошує офіцер Олександр. Саме завдячуючи наявності запасних вузлів та агрегатів, які створені з запасом, намагаємося швидко ставити до строю техніку. Розуміючи що від цього залежить життя військовослужбовців.

Техніка приходить сюди, немов на заводський конвеєр будь-коли. І завдання підрозділу – найшвидше її підготувати щоб вона не підвела при виконанні бойових завдань. Велика увага приділяється планово-попереджувальним ремонтам. Гордість підрозділу це виконання капітальних ремонтів двигунів.

– Отримавши завдання на евакуацію автомобілів чи бронетехніки, яка вийшла з ладу, не завжди знаєш, що тебе може очікувати в рейсі на передовій, – приєднується до розмови водій-механік евакуаційного взводу солдат Юрій З. – Часто потрапляємо під ворожі обстріли. Та ми, маємо поставити до строю техніку, що виведена з ладу. Їдемо в визначені місця чіпляємо підбиту чи зламану техніку, та буксируємо до свого підрозділу. Буває що і трофейну, вона згодом після відновлення використовується вже проти ворога.

Половин особового складу ремонтного підрозділу – призвані по мобілізації. Ці чоловіки в цивільному житті були механізаторами, фермерами, шахтарями. Є наразі і економіст з авіазаводу “Антонова”. Для більшості з них це не стало на заваді стати не поганими фахівцями.

За словами техніка підрозділу молодшого сержанта Андрія С., тішить те, що багато тих хто добре знає свою роботу, намагаються навчити справі інших. Немає непотрібних людей їх треба просто вчити. Відданість справі, і є запорукою нашого успіху.

– Серед кращих фахівців-ремонтників – два брати Андрій та Павло С., – майстер та командир відділення по ремонту бронетехніки, а також Павло І. – командир відділення по ремонту бронетехніки та електрик Стас С. А, взагалі важко виділяти когось, оскільки практично всі військовослужбовці докладають максимум зусиль для виконання завдань, – підсумовує командир підрозділу.

Служба зв’язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

#stoprussia #ДШВ #ЗСУ #Завжди_Перші