Як житомиряни готували місто до зими. Фоторепортаж з наймасовішої толоки у Житомирі!

25 тисяч городян з 482-х багатоповерхових будинків узяли участь в осінньому прибиранні міста, яке ініціювала міський голова Віра Шелудченко та її команда – партія «Рідне місто». 

Підготовка до толоки тривала понад місяць. Представники будинкових комітетів визначалися з переліком необхідних робіт. Вони замовляли саджанці дерев та кущів, матеріали та інвентар. Усе це було надано мешканцям тих будинків, які вийшли на толоку і власними руками впорядковували прибудинкові території та двори.

До толоки також приєдналися інші громадські організації та політичні партії: молодіжна організація «Молода сила», партії Християнсько-демократичний союз, «Єдиний центр», Соціалістична партія, «Молодіжний рух», церковні громади, благодійні організації та Фонд Михайла Заславського.

Із зірок шоу-бізнесу житомирську толоку підтримав лідер гурту «Друга Ріка», наш земляк Валерій Харчишин. Співак зазначив, що саме в Житомирі він написав свої перші пісні, тому з радістю приїхав до рідного міста, щоб допомогти тим, які не словами, а реальними справами в складних соціально-економічних умовах роблять його кращим.

Обсяг робіт, виконаний на толоці доволі пристойний. Житомиряни згрібали опале листя, вирівнювали зелені насадження, висаджували нові дерева та кущі. З самого ранку на подвір’ї Житомирського екологічного ліцею №24 вже кипіла робота – старшокласники посадили більше півтисячі кущів спіреї.

Двір будинку, що на вулиці Шевченка, 105, змінився на очах. Кілька днів тому тут встановили дитячий майданчик. А в суботу на толоці його пофарбувати, засклити вікна у під’їздах. Спільна праця об’єднала покоління. Разом з батьками працювали діти.

Мешканці будинку, що на провулку Крилова, 12, висадили цілу алею спірей, аби відгородити дитячий майданчик від заїзду автомобілів.

А ось до їхніх сусідів з Крилова, 14 долучилися фронтмен гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин та міський голова Віра Шелудченко. Мер разом із кумиром української молоді пофарбували гойдалку.

Співак переконаний, що зірки шоу-бізнесу мають підтримувати такі ініціативи, як житомирська осіння толока. «Своїм прикладом ми показуємо молоді, що попрацювати фізично на користь рідного двору – не лише потрібно, а й модно!», – зазначив він.

Мешканці двору на Київській, 64 встановили за підтримки команди Віри Шелудченко – партії «Рідне місто» дитячий майданчик.

Крошня – мікрорайон, на якому найактивніше покращується благоустрій дворів та вулиць. Тут в толоці взяли участь мешканці понад півсотні багатоповерхівок. Тому й не дивно спільними зусиллями городян, які тут проживають, та команди міського голови Віри Шелудченко встановлено дитячий майданчик чи не в кожному дворі.

Альбом: Коммунальный Житомир

Джерело: Reporter.zt.ua