Заславський наполягає на тому, що проект аеропорту «Озерне-Житомир» – не мильна бульбашка…

Новини Житомира на Репортері:ідею відкриття у Житомирі аеропорту, яку несе у маси кандидат на пост житомирського міського голови Михайло Заславський, не обговорював тільки лінивий… На епітети не скупляться політичні конкуренти, які відверто «валять» Заславського, називаючи його задум передвиборчим лохотроном, «нью-васюками», аналогом сумнозвісної «МММ» Мавроді.

Своє бачення з цього питання висловила і влада Житомира . 29 вересня заступник голови ОДА Володимир Дебой (до речі, теж кандидат у крісло мера Житомира, – прим. авт.) дав зрозуміти усім присутнім, що вважає проект Заславського «мильною бульбашкою».

Щоб відбитися від нападів політичних конкурентів та прояснити свою позицію Михайло Заславський сьогодні скликав прес-конференцію, на якій не відповідав на жодні інші питання, крім тих, що стосуються аеропорту. Така принциповість потенціального міського голови Житомира, зрозуміла, адже найбільш популярним питанням, на яке Михайло Віталійович вже втомився відповідати є: «Чому ви прийшли на вибори саме у Житомир, а не, наприклад, у Харків, чи Донецьк, та як житомиряни можуть повірити, що ви є патріотом нашого міста, якщо ви з’явилися тут лише за рік перед виборами?». До речі, таке питання пролунало і сьогодні. Михайло Заславський на нього, не відповів…

Попередньо було заявлено, що на прес-конференції буде присутнім Володимир Дебой, який має пояснити Заславському, що він мав на увазі, погоджуючись із формулюванням «мильна бульбашка», щодо «крилатого проекту» Михайла Віталійовича. Інтрига публічних «розборок» зігнала майже усіх журналістів Житомира. І як часто буває у таких випадках – очікування виявилися завищеними. Дебой не з’явився. І у цьому немає нічого дивного…

Замість заступника голови ОДА «віддувався» начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Житомирської обласної державної адміністрації Василь Сухораба. Останній, під час свого виступу, від імені свого управління пообіцяв, у разі необхідності, усіляко сприяти втіленню масштабного проекту транспортного аеропорту «Озерне-Житомир», за що отримав публічну подяку від Заславського.

А ось заступник голови ОДА Володимир Дебой отримав від Заславського свою частку «заочної критики». За словами Михайла Віталійовича, Дебой – не та людина, яка може сьогодні критикувати будь-чиї бізнес проекти.

– На днях Володимир Дебой зробив заяву, що обговорення проекту створення аеропорту в Житомирі є «мильною бульбашкою». Так ось, у мене за плечима реалізація десятків крупних і доволі успішних бізнес-проектів, відомих не лише в Україні, а й за її межами. А за спиною В. Дебоя – лише руїни ОАО «Житомирпиво», – різко висловлюється Заславський.

Кандидат наголошує, що проект аеропорту реальний, людей почали набирати не «під вибори», а тому, що співпали терміни місцевих виборів і необхідності набору людей для реалізації проекту. Більш того, уже є попередні домовленості з авіакомпаніями, які будуть здійснювати транспортні авіаперевезення на платформі майбутнього житомирського аеропорту.

Отож, чи стане Житомир «з крильцями» – покаже найближчий час. Так само стане ясно, хто говорить правду – Михайло Заславський, чи його політичні конкуренти та скептично налаштована частина житомирської спільноти…

Джерело: Reporter.zt.ua