Голова Корольовської районної ради Житомира Світлана Возна: політична ворожнеча у питаннях вирішення проблем жителів міста – недоречна!

Життя іде, і все змінюється. Змінюємось ми, змінюється все навколо, змінюються постаті, які нами керують. Так, незмінний голова останніх п’яти скликань Корольовської районної ради, до якого, у дещо зміненій формі, вже можна було застосовувати відомий радянський вислів «Я говорю Дяченко – подразумеваю Корольовська районна рада», не зміг в шосте очолити таке рідне йому відомство.

Завадили Євгенові Іллічеві політичні реалії сьогодення… Виборець у районах дивним чином потужно підтримав «Батьківщину» (25 депутатів) та «Фронт Змін»(9). ПР отримала представництво із шести депутатів, комуністи матимуть всього 4 представника, УДАР – 2, Рідне місто – 2, ВО «Свобода» – 1, Сильна Україна – 1.

Зрозуміло, що за такого представництва політичних сил правого спрямування мова про переобрання попереднього голови вже не йшлася. Так і сталося – на першій установчій сесії Корольовської районної ради більшістю голосів, а саме 42-ма голосами із 50-ти, головою районної ради обрана Світлана Вікторівна Возна. Світлана Возна представник партії «Батьківщина», останні 5 років займала посаду заступника голови Корольовської районної ради.

Reporter.zt.ua не міг упустити моменту, щоб особисто не привітати новообрану голову райради зі вступом на найвищу у районній владі посаду.

Отож, Світлано Вікторівно, вітаємо Вас з обранням головою Корольовської районної ради у місті Житомирі! Скажіть, наскільки складно вступати на посаду, яку близько 20 років очолювала одна й та ж людина?

– Особисто мені – не складно, оскільки я вже встигла пройти «курс молодого бійця» працюючи на посаді заступника голови райради, досконало знаю усі тонкощі роботи депутатського корпусу.

Вперше була обрана депутатом Корольовської районної ради Житомира ще 2002 року, коли депутати районної ради обралися виключно по мажоритарній системі. Тоді мене висунув колектив ЗОШ №30. З 2003 року я вже працювала на посаді спеціаліста 1-ї категорії організаційного відділу райради. У 2005 році очолила оргвідділ.

2006-го року була знову обрана депутатом Корольовскої райради по списках БЮТу. Шляхом таємного голосування, обрана заступником голови райради. На цій посаді я пропрацювала до останнього часу.

За вказаний період я вдосконалювала свої професійні навички, здібності, отримала другу вищу освіту (економічну). Перебуваючи на посаді заступника голови ради, пройшла великий конкурсний відбір та вступила до Національної академії управління при Президентові України, де навчаюсь вже більше 2-х років. Нині я «без 5-ти хвилин» магістр державної служби – у січні 2011 року відбудеться захист моєї магістерської роботи.

Враховуючи те, що делеговані повноваження районних у місті рад тісно пов’язані із соціальним захистом, в академії я обрала спеціалізацію «Соціальна та гуманітарна політика України».

– Чи стало для Вас несподіваним Ваше обрання головою Корольовської районної ради?

– Несподіванки для мене особисто не було, оскільки політична сила, яку я представляю отримала більшість у райраді. Приємно відзначити, що усі фракції налаштовані на конструктивну роботу і жодних політичних «перетягувань ковдри» у Корольовській районній раді не відбувається.

Всі розуміють, що районна рада – не те місце, де можна ділити магазини, земельні ділянки, інші ласі шматки. Всі хто сюди прийшов – зробили це з єдиною метою – допомагати людям. Нагадаю, що соціальний захист населення є найважливішою ділянкою роботи районних у місті рад згідно делегованих їм повноваженням.

– Які Ваші перші враження після оголошення результатів таємного голосування?

– Було надзвичайно приємно. Ще більш приємніше було усвідомлювати те, що команда Корольовської райради прагне працювати, допомагати виборцям району вирішувати їхні проблемні питання. Атмосфера у залі була дружелюбною. На робочій групі були представлені представники від усіх партій. Ми вже встигли узгодити склад постійних комісій, які працюють у раді.

– Перемога опозиції у районах не призведе до ускладнення вашої роботи із житомирською міською радою, у якій «правлять бал» ваші політичні конкуренти – регіонали?

– Особисто я, як голова райради, сподіваюсь на тісну співпрацю з міською радою, оскільки делегує нам повноваження все таки влада міста. Тому опозиції до міської ради у нас бути не може. Навпаки ми сподіваємось на розширення делегованих повноважень та взаєморозуміння з усіма гілками влади.

Світлана Возна переконана, що політична ворожнеча у питаннях вирішення проблем жителів міста – недоречна!

Сергій ФЕЩЕНКО Reporter.zt.ua

P.S. Reporter.zt.ua вже готує інтерв’ю з головою Богунської районної ради Людмилою Петрівною Янушевич.