На одній з житомирських заправок картина кіношних пограбувань була втілена у життя

7 листопада до міліції по спецлінії «102» надійшло повідомлення про те, що щойно невідомі ввірвались до однієї із заправочних странцій м. Житомира та пограбували присутніх там людей.

Як встановили працівники слідчо-оперативної групи Корольовського РВ м. Житомира, що негайно виїхали на місце події, дійсно близько 19.30 до службового приміщення зайшов невідомий, який, діставши пістолет, вистрелив униз, та наказав всім лягти на підлогу.

Після цього до кімнати забіг ще один хлопець і нападники разом почали забирати гроші та мобільні телефони в оператора та двох молодих людей, що у цей час знаходились у кімнаті. Таким чином невідомі заволоділи трьома терміналами та виручкою у сумі близько 1 тисячі гривень.

Згодом з’ясувалось, що нападники використовували не вогнепальну зброю. Однак це стало відомо лише потім, а у момент нападу потерпілим було не до жартів і серйозність намірів незнайомців не викликала сумнівів.

– Картина кіношних пограбувань відтворена у житті, – говорить один із потерпілих.

Олег Марковський, перший заступник начальника Корольовського РВ м. Житомира: “У ході проведення оперативних дій було встановлено, що невідомих було троє, один із них залишився на вулиці, щоб попередити інших у разі ускладнення ситуації, тому працівники АГЗС нічого про нього не могли розповісти.

Втім це не врятувало нападників від відповідальності за скоєний злочин. Уже 16 листопада був затриманий перший із них, а наступного дня – ще двоє. Вони є жителями обласного центру та смт. Черняхова, віком 31, 33 та 37 років.”

Мотиви своїх дій пояснюють просто:

Затриманий: “У неділю святкували день народження одного з друзів, у Черняхові. Добряче розігрілись спиртним. У цей час зателефонував приятель із Житомира. Запропонував приїхати, зустрітися. Ну, ми і «рванули». Сиділи у нього вдома, випивали, багато. А потім надумалися «грабонуть» заправку.”

Окрім спиртного, хлопці вживали ще й наркотичні засоби. Всі вони є наркозалежними та неодноразово судимі за грабежі і крадіжки. Відібрані мобільні телефони розподілили між собою, а на гроші із АГЗС продовжили хмільний бенкет на дому.

Наразі розслідування кримінальної справи, порушеної за ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України триває. Затриманим цілком ймовірно загрожує позбавлення волі на термін до 12 років.

Персонал заправки ще й досі не може оговтатися від пережитого…

Алла Ващенко, Ольга Семенюк, ВЗГ УМВС України в Житомирській області