Фотоконкурс «Рідний край – моє Полісся» надто високі вимоги чи конкурс «для своїх»?

Організований відомим фотохудожником зі стажем Віктором Одомичем, фотоконкурс із затертою назвою «Рідний край – моє Полісся», дарма обіцяв бути об’єктивним.

В умовах конкурсу зазначали: «У фотоконкурсі приймають участь всі бажаючі фотомайстри та фотоаматори області. Вік необмежений.» Хм, даруйте, це ж як можна в одній категорії оцінювать і професіоналів і початківців? Далі: «Критерії оцінки: максимальне розкриття теми, ідеї , технічне виконання. Журі проводить таємне голосування, потім відбирається 90 кращих робіт, які будуть представлені на експозиції.» Незрозуміло, які ж вимоги у журі, але на експозиції було представлено тільки близько 50 робіт (Інші, напевно не достойні були повисіти на стінах замєчатєльной виставочної зали нашої обласної бібліотеки;)) До того ж, цікаво, як завдяки суперсправедливому голосуванню вийшло так, що від кожного молодого автора пройшло рівно по одній роботі, а від шановних старожил мистецтва фотографії 2-3 і звичайно, здогадайтесь, хто став призерами конкурсу…

Організатори і члени комісії, нехтуючи основною ідеєю виставки, зайнялись активною критикою робіт, сказали, що багато робіт – просто сміття! Можливо, це був хід, який мав виправдати очевидно “братські” висновки конкурсу.

Навіть дочка заступника голови ОДА Віктора Балюрка Дарина, яка приймала участь у конкурсі, нічого не виграла…

Молодий фотограф Владік Малиновський “дістав” своїх рідних, щоб купить фотоапарат.

Організатор конкурсу Віктор Одомич помітно нервував…

Лев Нілов – лауреат першого місця за портрет “Свистун”розряджав напружену атмосферу, даруючи жінкам фото-квіти))

Віктор Одомич, мабуть, думає: “То може все ж таки молодь варта відзнак…”

Юлія Корнєєва – молода амбіційна фотографиня: “А може я мала виграти, якшо б все було дійсно об’єктивно?”

Уля Дримба Репортер Житомира