Головний архітектор Житомира Сергій Руденко пішов і… забрав із собою службову трикімнатну квартиру у новобудові

Житомир залишився без головного архітектора. Заяву на звільнення написав Сергій Руденко, який був запрошений на цю посаду екс-мером Житомира Вірою Шелудченко і пропрацював по сей день із 2008-го року.

Звільненням головного архітектора “попахувало” ще на першій сесії Житомирської міської ради 6-го скликання, коли була внесена пропозиція до порядку денного розглянути питання щодо відповідності займаної посади, іншими словами звільнення з посади головного архітектора міста Сергія Руденка. Пройшли новорічні свята, і вже 14 січня у перший день Старого Нового року Житомир дізнається про те, що головний архітектор міста написав заяву за власним бажанням.

Обставини свого звільнення Руденко не коментує, зауважуючи, що “розпрощалися” за згодою сторін. І все було б добре, якби пропрацювавши якихось 2 роки, вже колишній архітектор міста не прихопив з собою трикімнатну квартиру у новобудові по вулиці Чорновола,4. Нагадаємо, рішенням житомирського виконкому від 25-го березня 2010 року трикімнатна квартира у будинку по вулиці Чорновола, 4 була виключена із числа службових жилих приміщень виконкому і надана у розпорядження головному архітекторові міста. Тоді про таку щедрість колишніх керівників міста довго ходила мова у кулуарах владної еліти Житомира. Мовляв, за які такі заслуги?…

Сьогодні ж стало очевидно: вже колишній архітектор Житомира після свого звільнення безхатченком точно не залишиться.

Питання у тому, чи варто було заохочувати рядового начальника управління настільки коштовним “бонусом”, якщо не було гарантії, що він по повній програмі його відпрацює?

Репортер Житомира