Обережно: в Інтернеті діє автошахрайка! Постраждали й житомиряни

Невідома громадянка, називаючись Тетяною Павлівною, (швидше за все, ім’я вигадане), розміщує на кількох інтернет-сайтах оголошення про продаж автомобіля. Як правило, це «старий» ВАЗ в нижньому ціновому діапазоні – повідомляє Автоцентр . Автомобіль (в одних випадках це «сімка», в інших – «дев’ятка»), в оголошеннях описується гарно зберігшимся, тому ціна в 1500 – 2000 тис. доларів виглядає дуже спокусливою.

У телефонній розмові продавець-шахрайка повідомляє, що машина перебуває в певному віддаленому населеному пункті – так, кілька разів вона називала селище Новгородка Кіровоградської області, а також – місто Дебальцеве у Донецькій області. Давши зрозуміти, що покупців на її «Ладу» більш ніж достатньо, шахрайка пропонує телефонуючим, «забронювати» машину, перерахувавши їй заставу через одну з банківських систем швидкого переказу. Багато покупців погоджуються і перераховують «продавцю» необхідну суму, яка становить у різних випадках 1200 – 4000 грн.

Після отримання грошей Тетяна Павлівна повідомляє, що можна приїжджати за автомобілем із рештою сумою грошей. Однак, після прибуття на місце покупець виявляє, що названої адреси не існує, а контактний телефон – не відповідає. Подібним чином від дії автошахрайки постраждали жителі Житомирської, Одеської та Кіровоградської областей.

Звертаємо увагу покупців, що вибирають автомобіль через Інтернет: будьте обачні, беріть до уваги всі деталі і не приймайте поспішних рішень, особливо – щодо грошових розрахунків!