Пристрасті навколо розташованих у житомирських супермаркетах скриньок “Турботи” розгорілися на рівному місці

Скриньки соціальної програми “Турбота”, які залишилися у супермаркетах Житомира будуть комісійно відкриті, а кошти передані як благодійна допомога в управління праці та соціального захисту населення.

Нагадаємо, 2010 року у рамках міської програми “Турбота”, яку опікувала колишній міський голова Житомира Віра Шелудченко в найбільших торгівельний маркетах міста були розставлені скриньки “Турботи”, у які кожен охочий міг покласти певну суму коштів, які, у рамках цієї програми, йшли на благодійні цілі.

Сьогодні по цих скриньках відверто “проїхався” міський голова Володимир Дебой під час наради з виробничниками та керівниками супермаркетів міста. За словами Дебоя, ці скриньки та їхній вміст не мають жодного відношення до міськвиконкому, хто ними опікується також незрозуміло.

Володимир Дебой: “Є два варіанти: нехай ті, хто встановлювали ці скриньки прийдуть і заберуть їх, або ми створюємо комісію у складі співробітника виконкому, міського відділу торгівлі, працівника торгівельного закладу, відкриваємо ці скриньки, а їхній вміст у якості благодійної допомоги передаємо в управління праці та соціального захисту населення міської ради.”

А ось голова правління Житомирського обласного благодійного фонду розвитку громади (саме цей фонд організував встановлення скриньок “Турботи” у житомирських супермаркетах) Андрій Карташов заперечує, що ці скриньки були кинуті напризволяще.

Андрій Карташов: “Це якась дезінформація. Ще до Нового року ми зібрали усі скриньки “Турботи”, комісійно вилучили гроші та поклали їх на рахунок фонду. Чому зібрали? Тому що після місцевих виборів торгівельні мережі почали відмовлятися від співапраці із нами. Зрозуміло, що мало хто забажає співпрацювати із представниками попередньої влади.

Як стало відомо Репортерові Житомира, питання постало через те, що представники фонду з якихось причин не забрали декілька своїх скриньок з супермаркету “Еко”.

Репортер Житомира