Жителів житомирських сіл вчитимуть, як відновлювати джерела енергії

08 лютого 2011 року відбудеться науково-практичний семінар «Використання відновлювальних джерел енергії в сільській місцевості» в Народичах, який проводиться за підтримки Швейцарського Бюро співробітництва та розвитку, Посольства Швейцарії в Україні.

Програма семінару включає відвідування об»єктів альтернативних видів енергії, які знаходяться в селі Ласки (біогазові установка) та на території Народицької спеціалізованої станції по догляду за землями безумовного відселення (біодизельна установка).

Основна мета проведення семінару – підведення підсумків виконання спільного українсько-японсько-швейцарського проекту по створенню умов для можливого використання відновлювальних видів енергії в сільській місцевості, наукове обґрунтування технічних можливостей і їх застосування на території, забрудненій внаслідок аварії на ЧАЕС.

Партнерами проекту виступили: благодійний фонд «Заложники Чорнобиля», Асоціація Чорнобиль-Тюбу, Японія, Швейцарське бюро співробітництва та розвитку, Житомирський національний агроекологічний університет, Народицька райдержадміністрація, Народицька райрада.

В семінарі візьмуть участь науковці, громадські діячі та партнери спільних проектів.

Репортер Житомира