Житомирська міська рада підписала поправку до “угоду про партнерство” з ПРООН

Новини Житомира на Репортер Житомир :27 січня представники Програми розвитку ООН та Житомирської міської ради обговорили перспективні напрямки співпраці на 2011 рік в контексті проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку». У ході зустрічі з міським головою Володимиром Дебоєм було підписано поправку до «Угоди про партнерство» між ПРООН та Житомирською міською радою.

Згідно Угоди, сторони домовились надавати підтримку організаціям громад міста для спільного розв’язання соціально-економічних та екологічних проблем та підвищувати ефективність роботи місцевих органів влади. Проект сприятиме формуванню організацій громад (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), обслуговуючих кооперативів та громадських організацій та їх мереж) та проводитиме тренінги для активістів місцевих громад.

Місто Житомир стало одним з трьох пілотних міст-партнерів ПРООН/МПВСР в 2004 році, у 2011 році місцева влада висловила бажання поглибити співпрацю з метою мобілізації місцевих громад для розв’язання проблем місцевого розвитку.

У зустрічі по обговоренню пріоритетів співпраці ПРООН/МПВСР та міської ради взяли участь Володимир Дебой, Житомирський міський голова; Микола Боровець, заступник Житомирського міського голови; Ірина Скалій, менеджер проекту ПРООН/МПВСР; Олександр Круківський, муніципальний координатор проекту в м. Житомир; Олена Урсу, експерт ПРООН/МПВСР з питань врядування та сталого розвитку.

Під час зустрічі сторони урочисто підписали поправку до «Угоди про партнерство», метою якої є зміцнення інституційного потенціалу учасників місцевого розвитку на всіх рівнях. У рамках співпраці, ПРООН проводитиме навчально-виховну роботу серед школярів з питань поводження з твердими побутовими відходами, роботу з депутатським корпусом та керівним складом міської ради з питань енергозебережння.

Також, проект підтримуватиме розробку програми реформування житлово-комунального господарства на рівні міста та створення і функціонування ОСББ, в тому числі через проведення тренінгів для активістів громад та депутатів міської ради.

Управління по зв’язкам із громадськістю Житомирської міської ради

Репортер Житомира