Область звітує про покращення ситуації із заборгованістю по зарплаті

За інформацією Головне управління праці та соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації, станом на 1 січня 2011 року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати працівникам області становила 25,3 мільйони гривень.

За темпами погашення боргів із виплати заробітної плати впродовж минулого року область зайняла 2 рейтингове місце серед регіонів України. Урядове завдання щодо скорочення упродовж червня – грудня 2010 року загальної суми заборгованості із виплати заробітної плати працівникам області виконано на 109%.

У 7 районах області (Брусилівському, Коростенському, Коростишівському, Лугинському, Малинському, Новоград-Волинському, Червоноармійському) борги із виплати заробітної плати на підприємствах, які звітують до статистичних органів, ліквідовано.

Ще у 6 районах (Баранівському, Черняхівському, Чуднівському, Житомирському, Радомишльському, Андрушівському) та місті Новограді-Волинському погашено борги на економічно активних підприємствах.

Середньомісячна заробітна плата штатного працівника в області за 2010 рік становила 1785 гривень і зросла у порівнянні до попереднього року на 292 гривні, або на 19,6%. У державному рейтингу за цим показником область перемістилася з 23 на 21 місце серед 27 регіонів України.

Прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації

Репортер Житомира