Запрошуємо усіх на святкування 140-ї річниці від дня народження Лесі Українки

Готуючись до 25-го лютого, коли весь світ відзначить 140-річчя з дня народження Лесі Українки – геніальної дочки українського народу, у Новограді-Волинському вже розроблено план святкування. В освітніх, культурних, музейних закладах міста ведеться активна наукова, пошукова, видавнича робота з відзначення ювілею нашої землячки.

В гімназії імені Лесі Українки пройдуть літературно-музичні свята, уроки лесезнавства, виставки учнівських малюнків до творів Лесі Українки. Готуються до друку збірка сценаріїв позакласних заходів, збірка дитячих наукових робіт «До Лесі душа наша лине», присвячених творчості поетеси.

В міському Палаці культури імені Лесі Українки планується відкриття виставок робіт учнів міської художньої школи та її відділення у Червоноармійську. В музеї родини Косачів будуть виставлені картини художників – членів гурту «Пулинське земляцтво» з смт. Червоноармійськ. Управлінням освіти та науки міської ради буде проведено науково-практичну конференцію.

Оголошено обласний конкурс читців-декламаторів творів Лесі Українки, який відбудеться 17 лютого в міському Палаці культури та міський конкурс дитячих ілюстрацій до творів Лесі Українки «Лесині барви». «Ніч в музеї» буде організовано в літературно-меморіальному музеї Лесі Українки 24 лютого.

За окремим планом пройде 25 лютого – день народження поетеси. До 140-річчя від дня народження Лесі Українки в бібліотеках міста відкрито книжково-ілюстративні виставки, виставки-портрети, в Інтернеті розміщено віртуальну виставку «Поетеса зламу століть».

Не всім мріям Лесі Українки судилося здійснитись. Підступна хвороба обірвала її життя, але на світі і досі палає «покинутий вогонь її пісень». Запрошуємо до Новограда-Волинського взяти участь у заходах, присвячених 140 річчю від дня народження великої дочки українського народу!

Відділ інформації та зв’язків із громадськістю Новоград-Волинської міської ради

Репортер Житомира