Сьогодні в Житомирському обласному центрі крові розпочалась масова донорська акція

Перша у цьому році масова донорська акція розпочалась сьогодні зранку в обласному центрі крові. Під гаслом «Стань донором – врятуй життя» близько п’ятдесяти чоловік сьогодні прийшли на пункт здачі крові і своїм прикладом запрошують житомирян приєднатися до благодійної справи.

Організатори зазначають, що головна мета заходу – допомогти людям та привернути увагу громадськості до необхідності розвивати донорство в області.

Сьогоднішня благодійна акція – це лише початок. Так, представники житомирських волонтерських організацій планують провести благодійну акцію здачі крові до 15 лютого – Міжнародного Дня онкохворих дітей.

За даними обласного центру крові, цей заклад щорічно приймає майже 25 тисяч бажаючих стати донором, і більше 20 тисяч ними стають. Проте цієї кількості недостатньо аби забезпечити потреби медичної та невідкладної допомоги компонентами та препаратами крові. Впродовж останніх 5 років щорічний темп зниження чисельності донорів на Житомирщині складає 7%. А у порівнянні з 1990 роком кількість донорів скоротилась на 57 відсотків. В той час, як потреба в донорській крові зростає.

За матеріалами: Житомирська хвиля