Сонячні промені розтопили сніг та зробили житомирські бурульки ще більш небезпечними (коментар, фото)

Незважаючи на доволі морозну погоду, прямі сонячні промені вже трохи прогрівають поверхню землі, стіни будинків. Житомиряни з радістю провожають останній день зими.

Проте, у цій сонячній ейфорії потрібно бути вкрай обережними: небезпека очікує з неба… тобто з дахів будинків. Прямі сонячні промені “топлять” сніговий покрив на пологих дахах будинків, а мінусова температура сприяє утворенню величезних бурульок.

Таких по місту сотні. Треба бути дуже обережними, розгулюючи житомирськими тротуарами. У деяких місцях небезпечні зони огороджені червоною стрічкою. Наскільки надзвичайною є ситуація з навислими над головами житомирян бурульками, Репортер Житомира запитав у начальника управління з питань НC та цивільного захисту населення Миколи Дідківського.

Микола Дідківський: “Сьогоднішня ситуація з утворенням бурульок у місті не є надзвичайною. Зрозуміло, що коли удень на поверхнях плюсова температура, а вночі мінусова, вдобавок до великого снігового покриву, утворення бурульок – процес невідворотній.

А ось відповідальність за ліквідацію бурульок – на балансоутримувачах будинків. Міський голова у свою чергу видав розпорядження про посилення контролю за станом бурульок – створена комісія у складі представника інспекції з благоустрою, муніципальної міліції, управління з питань НС та цивільного захисту населення, яка здійснює контроль за виконанням балансоутримувачами даного розпорядження. У разі відвертої бездіяльності – застосовуються штрафні санкції. Житомиряни ж повинні бути обережними та обачними, щоб не потрапити у халепу у дні весняної відлиги.”

Ми вийшли на вулицю та зосередили свій погляд на дахи міських будинків. Справді, бурульки ростуть як на дріжджях, а МНС не встигає їх збивати з “козирків”…

Зустріли по дорозі заступника директора Житомирського міського центру творчості дітей та молоді Олександра Стойкова, який власноруч чистив прилеглий до приміщення центру тротурар від опалих бурульок.

Олександр Стойков: “Зранку викликали машину МНС, всі бурульки були збиті. До середини дня картина та ж сама – сніг розстає, капає і миттєво замерзає у бурульку. Висота приміщення не маленька, тому приходиться відгороджувати тротуар червоною попередувальною стрічкою. Сподіваюся, небезпека скоро мине. А поки – працюємо у такому екстренному режимі.

Ось такі “домоклові мечі” звисають над головами житомирян

_______

Деякі частини тротуарів огороджують попереджувальною стрічкою, проте бурульки “вилазять” у найнеочікуваніших місцях

Придивіться, над головами цілі брили, готові у будь-який момент зірватися додолу…

На стіні житомирського “Укртелекому” природа створила цілі бурулькові гірлянди

Сонце світить, бурульки ростуть, як на дріжджах…

Микола Дідківський зазначає, що за ці дні жоден житомирянин від падіння бурульки не постраждав