В Тригірському лісі егері “вполювали” браконьєра

Пошматувавши косулю, браконьєр виправдовувався, що забрів до Тригірського лісництва у пошуках грибів

Ранок 14 лютого не був якимось винятковим для єгерів Тригірського лісництва. День починався, як і всі попередні, тихо та спокійно, ніщо не віщувало лиха. Близько дев’ятої години Сергій та Ярослав здійснювали огляд однієї з підконтрольних ділянок, коли на снігу побачили людський слід, якого ще ввечері тут не було. Відчувши щось неладне, єгері почали рухатися за слідами аж поки не натрапили на закривавлене місце та лишки убитої тварини.

Стало явним, що в лісництві похазяйнували браконьєри

Тому працівники Тригірського військового лісництва мисливців і рибалок негайно організували переслідування та повідомили про інцидент до Житомирського районного відділу УМВС України в Житомирській області, розповідає Антон Сичевський, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Пройшовши майже три кілометри, Сергій та Ярослав помітили невідомого чоловіка. Браконьєр рухався доволі швидко і не передбачав, що його все ж таки викриють і впіймають. Притаївшись, вони вирішили поспостерігати за діями підозрілого. Проте той, побачивши їх, не подаючи вигляду, став віддалятися, а потім і взагалі тікати.

Коли ж його наздогнали, браконьєр «не дав себе образити» і кинувся з кулаками на Ярослава, зацідивши йому декілька ударів в обличчя. Але «спаринг» тривав недовго – єгері повалили на землю розлюченого браконьєра. На місце події прибули працівники Житомирського райвідділу міліції, які взялися за фіксацію злочину.

В рюкзаку затриманого, який той, зрозумівши власну безвихідь і неможливість втечі, завбачливо викинув, міліціонери знайшли повний «комплект» браконьєрських снастей та порізану тушу косулі.

Обріз мисливської рушниці, 15 петель для відлову тварин, виготовлені з автомобільного тросу, і кухонний ніж, який чолов’яга приховував у халяві черевика – ось арсенал, з яким браконьєр «навідався» до Тригірського лісництва. В своїх поясненнях браконьєр не був «оригінальним», сказавши, що на територію лісництва «забрів у пошуках грибочків».

Іван Неборачко, директор Тригірського військового лісництва мисливців і рибалок: «Варто зауважити, що сезон полювання був закритий ще 31 грудня. Згідно закону України «Про мисливське господарство», матеріальна шкода, що її завдав браконьєр вбивством косулі складає 10 тисяч гривень».