Як і де працевлаштовуватись молоді Житомирщини, які отримали вищу освіту?

Це питання обговорювали учасники дискусії в прес-клубі реформ. За статистичними даними на сьогоднішній день в країні молодь складає третину від всієї армії безробітних. Саме тому молоді люди і є потенційними трудовими мігрантами.

Частково допомогти у вирішенні цього питання намагається обласна асоціація фахівців соціальної сфери, розповідає її очільниця Вероніка Мишківска: «Наш компонент полягає у профілактичній роботі. У нас виникла така ідея створити сучасну технологію, яка б була цікава для молоді. Спільно з кафедрою соціальної педагогіки та педагогічної майстерності Житомирського державного університету імені Франка ми розробили таку технологію як молодіжний соціальний інтерактивний театр».

За його допомогою вже було поставлено декілька вистав. Це лише перша частина кампанії, друга – проведення дискусій, участь у яких беруть самі студенти соціально-психологічного факультету. Вони відповідають на запитання аудиторії щодо можливості працевлаштування на батьківщині. До речі, цікавими виявились дослідження Центру соціальних та маркетингових досліджень «Соціс». В останні роки все більше українських студентів здобувають освіту за кордоном і, як правило, залишаються там працювати. Три з чотирьох молодих людей мають бажання поїхати за кордон.

За матеріалами: Житомирська хвиля