Житомирський водоканал оголосив ультиматум “водорозтринькувачам”

За самовільне приєднання до водопровідно-каналізаційних мереж передбачено значні штрафні санкції

Починаючи з січня 2011 року «Житомирводоканал» виявляє факти самовільного безоблікового водокористування, проводить загальну інвентаризацію особових рахунків своїх абонентів, перевіряє наявність у споживачів необхідної технічної документації (технічних умов на приєднання до централізовано водопостачання і водовідведення та робочих проектів).

Інспекцією водних ресурсів КП «Житомирводоканал» виявляються особи, які самовільно підключилися до мереж водопостачання та водовідведення, чим завдали істотної матеріальної шкоди підприємству. Такі випадки виявлено, зокрема, по вулицях Корольова, Шелушкова, пров. Водопроводний та інших місцях.

КП «Житомирводоканал» застерігає від самовільного приєднання до міських водопровідно-каналізаційних мереж, оскільки такі дії, які завдають збитків підприємству, що є комунальною власністю, тобто власністю міської громади, розцінюються, як крадіжки громадського майна.

КП «Житомирводоканал» звертається до житомирян – як приватних осіб, так і підприємців, які свого часу самовільно підключилися до міських мереж водопостачання та водовідведення та не мають особового рахунку.

З метою уникнення сплати значних штрафів просимо до 1 квітня 2011 року врегулювати свої відносини з підприємством належним чином, звернувшись у відділ збуту та виробничо-технічний відділ підприємства. У разі добровільної реєстрації штрафні санкції до 1 квітня 2011 року не застосовуватимуться.