Вчора на обласному рівні відзначили землевпорядників

10 березня 2011 року відбулася урочиста нарада з нагоди відзначення Дня землевпорядника України. У нараді взяли участь голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, інформує управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

У своєму виступі Сергій Рижук привітав з Днем землевпорядника всіх тих, кому держава довірила охороняти, відтворювати, берегти і розумно розпоряджатися землею. Очільник області наголосив на пріоритетності реформування земельних відносин і зазначив, що в цьому напрямку в області виконано значний обсяг робіт.

Розпайовано і передано у власність майже 73% сільгоспугідь області, реформовано 677 агроформувань, 97,9% громадян отримали сертифікати на право на земельну частку (пай), 87% землекористувачів використали право безкоштовної приватизації земель, нормативна грошова оцінка проведена в 84% населених пунктів, організовано проведення 35 аукціонів з продажу земельних ділянок та прав оренди на них і цей перелік виконаних робіт можна продовжувати і продовжувати.