Як молоді хлопці допомогли міліції затримати нападника

Небайдужість двох молодих людей до чужої біди спонукала їх кинутись на допомогу жінці, яка її потребувала. А розгорталися події березневого вечора у м. Бердичеві, що на Житомирщині.

Двоє парубків пізнього вечора чатували перехожих з недобрими намірами. Їх випадковою жертвою стала 40-річна жителька райцентру, яка поверталася додому з роботи. Один з нападників, штовхнувши жінку в спину, вирвав у неї з рук сумку й кинувся тікати. Водночас побіг й другий з чоловіків. Потерпіла, ледве оговтавшись від несподіваного повороту подій, почала голосно кричати й кликати на допомогу.

Її почули. У дворі будинку, поблизу якого все відбувалось і в сторону якого попрямував один із грабіжників, у цей час зібралася група молоді. Хлопці спілкувалися між собою, однак несподівано до них долинув жіночий крик: «Віддай сумку! Допоможіть!». За мить через прохідний двір пролетів чоловік й зник у темряві.

“Ми не роздумуючи стали наздоганяти втікача. Він добре біг, тому нам довелося подолати справжній крос, десь з кілометр, – розповідає 16-річний Олександр Павлов, який разом з друзями кинувся на допомогу жінці. – Знайшли чоловіка на занедбаному будівництві, він намагався сховатися під гіллям, проте ми його побачили і тримали, допоки прибули викликані нами міліціонери”.

Як з’ясували на той момент правоохоронці, затриманий молодик не виривав сумку з рук потерпілої, а кинувся бігти чи то з ляку, чи то відволікаючи увагу від нападника. Проте встановити особу іншого підозрюваного видалося нескладно, тим більше, що він виявися родичем першого. Його намагався наздогнати інший бердичівлянин, 30-річний Олександр Бочківський, що також випадково став свідком пограбування жінки. На жаль, йому не вдалося відразу затримати грабіжника.

Проте з допомогою таких небайдужих жителів міста максимально швидко це зробили міліціонери. Уже за декілька годин і другий нападник був затриманий та доставлений до відділку. Вилучене у нього майно потерпілої красномовно вказувало на його вину.

Наразі за даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 186 «Грабіж, поєднаний з насильством» Кримінального кодексу України, якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років, інформує Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Двох тезок Олександрів Павлова та Бойківського за сміливість та рішучість керівництво Бердичівського МВ УМВС України в Житомирській області відзначило подяками та грошовими преміями, які вручив начальник Бердичівського МВ УМВС України в Житомирській області Юрій Олефір, відмітивши, що завдяки хлопцям розкрито тяжкий злочин та затримано винних у його вчиненні. Юрій Леонідович побажав сміливцям й надалі займати активну життєву позицію й залишатись такими ж заповзятими та енергійними.