В Житомирі пройшов конкурс дитячого малюнку «Чорнобиль – відродження життя»

Під назвою «Чорнобиль – відродження життя» відбувся конкурс дитячого малюнку присвячений двадцять п’ятим роковинам Чорнобильської аварії. У ньому взяли участь діти від п’яти до шістнадцяти років з України та Японії.

Окрім призерів було визначено і спеціальних номінантів, які були нагороджені спів-організаторами конкурсу – благодійними фондами «Заложники Чорнобиля», «Пожежні Чорнобиля», «Рятувальники Житомирщини». Церемонія нагородження відбулася у залі Будинку офіцерів в особливій мистецькій атмосфері.

Наймолодший учасник конкурсу «Чорнобиль – відродження життя» шестирічний Сашко тему конкурсу у своєму малюнку відобразив як найкраще.

Олександр Штільгойз, учасник конкурсу: “Я намалював завод, а на ньому знак радіації – він закритий. Пташечки на даху означають, що все добре – вже можна жити”. Сашко не лише посів перше місце у своїй віковій категорії, але й отримав спеціальний приз від Асоціації «Чорнобиль – Тюбу».

Мічіє Джинно, член Асоціації «Чорнобиль – Тюбу»: “Громадська організація «Арт- село», що збирала роботи на конкурс, зпропонувала і японським дітям взяти участь у конкурсі. Тут є роботи з Японії. Але вони були намальовані трохи раніше, тому тематика дещо відрізняється. Але це такі ж діти. Їм знайома ядерна проблема, адже у шкільному курсі історії до сих пір є тема Херасими та Нагасаки”.

Христина Глотова на конкурс приїхала з групою підтримки: викладач, батьки та маленький братик. Говорить, що ідея малюнку з’явилася сама собо, адже дівчина хоч і не відчуває наслідків катастрофи на собі, але історії людей, які постраждали, її вражають.

За матеріалами: tvradiozt.com.ua