Встановлено причину аварійної посадки Ан-2 в Житомирській області

Учасники події вважають, що життя екіпажу врятував … портрет Леоніда Бикова, намальований на борту літака.

Нагадаємо, минулого тижня в Житомирській області під час посадки на полі перевернувся літак Ан-2.

Літак сільськогосподарської авіації злетів зі старого аеродрому на околиці райцентру Малин, куди прибув з Луганська на замовлення місцевої агрофірми. Він повинен був приземлитися в полі для дозаправки мінеральними добривами. Але посадка вийшла невдалою: розкиснута земля виявилася занадто в’язкою навіть для такого всюдихода, як «Аннушка».

Пробігши по ній зо два десятки метрів, біплан загруз колесами у багнюці і через несподіване різке гальмування, клюнувши носом, перекинувся вперед.

Пілот і механік, що відбулися ударами і подряпинами, встигли вибратися з кабіни до того, як через витік бензину загорівся двигун. Одного з членів екіпажу відвезли до лікарні.

До місця аварії незабаром підоспів пожежний автомобіль райвідділу МНС. Пожежники швидко збили полум’я і врятували літак, у якого серйозно постраждав тільки гвинт, пишуть “Факти”.

“Не розумію, чому хлопці вирішили сідати саме тут, у долинці, де ще занадто мокро, – сказав керівник філії агрофірми Валерій Штуль. – Напередодні ми з авіаторами спеціально об’їхали поле і вибрали підходяще для посадки місце на височині”.

На борту літака зображено портрет артиста Леоніда Бикова у ролі головного героя знаменитого фільму «У бій йдуть одні старики» і написана його крилата фраза «Будемо жити, хлопці!» Учасники події схильні вважати, що, можливо, саме це врятувало життя екіпажу.