66 років тому скінчилась війна: вітання від Репортер Житомира та “ДАТУР”

9 травня в Україні відзначається День Перемоги у Великій Вітчизняній Війні 1941-1945 років.

8 травня 1945 року в передмісті Берліна начальником штабу верховного головнокомандування генерал-фельдмаршалом В. Кейтелем від вермахту, заступником Верховного головнокомандувача маршалом СРСР Георгієм Жуковим від Червоної армії і маршалом авіації Великобританії А. Теддер від союзників, був підписаний акт про беззастережну і повну капітуляцію вермахту.

9 травня 1945 на Центральний аеродром імені Фрунзе приземлився літак «Лі-2» з екіпажем А. І. Семенкова. Семенков доставив у Москву акт про капітуляцію фашистської Німеччини. А 24 червня 1945 року на Червоній площі в Москві відбувся Парад Перемоги. Приймав парад – Жуков, командував парадом Рокоссовський. 9 травня 1945 о 2 годині ночі за московським часом радянське радіо повідомило про капітуляцію Німеччини.

У ці хвилини виповнюється рівно 66 років з дня Великої Перемоги. 66 років тому наші бабусі і дідусі неймовірно зраділи від того, що закінчилася війна. Репортер Житомира і туристична агенція “ДАТУР” приєднуються до усіх поздоровлень, які у ці дні звучать у честь ветеранів Великої Вітчизняної, яких залишилося дуже мало. Очевидно, лише одиниці з тих, хто, справді, воював на фронтах тієї війни, завтра зможуть бути присутніми на святкових парадах у честь Перемоги, зважаючи на свій поважний вік.

Життя не стоїть на місці. Час стирає з пам’яті людської цілі епохи. Кажуть, війна продовжується, поки не похований останній солдат. Епоха буремної першої половини 20-го століття разом із її очевидцями відходить у недосяжне минуле. Тонкий зв’язок із нею здійснюватиметься через пам’ять нащадків про ті страшні і водночас героїчні часи, коли наші дідусі та бабусі спромоглися на подвиг, який нинішньому поколінню, очевидно, був би не під силу.

Репортер Житомира та “ДАТУР” вітають ветеранів Великої Вітчизняної Війни зі світлим святом великої Перемоги, бажають їм щасливих земних днів у оточенні рідних та близьких. Низький уклін Вам за подвиги в роки війни, пам’ять про які назавжди залишиться в серцях багатьох поколінь.

Про один із цих подвигів дивіться відео:

Зі святом Вас, шановні ветерани та усі співвітчизники!