В Житомирі відбувся Чемпіонат України з сучасного п’ятиборства

13-15 травня 2011 року у Житомирі на спорудах спортивного комплексу «Авангард» та Центрального стадіону відбувся Чемпіонат України серед юнаків та дівчат з сучасного п’ятиборства.

Сучасне п’ятиборство – літній олімпійський вид спорту, який включає змагання з плавання, фехтування, кінного спорту (cпортсмени молодших вікових груп не беруть участі у змаганнях з кінного спорту), комбінованого виду (біг та стрільба). Учасниками змагань були збірні команди з Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Харківської, Житомирської областей та міста Києва.

Участь в урочистому відкритті Чемпіонату взяв заступник начальника головного управління з питань сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Віктор Корж. Почесний гість Чемпіонату – голова Федерації сучасного п’ятиборства України Геннадій Васильєв.

Житомирські спортсмени здобули комплект срібних нагород в командному заліку та срібні і бронзові нагороди в індивідуальних категоріях.

Ці результати свідчать про відновлення в області такого виду спорту як сучасне п’ятиборство і набуття ним все більшої популярності. На Житомирщині сучасне п’ятиборство розвивається на базі Житомирської ДЮСШ «Авангард» та обласної школи вищої спортивної майстерності. Цим видом спорту займаються 105 дітей, підлітків та молодих людей.

Житомирська область виховала призерів та переможців змагань Всеукраїнського та міжнародного рівнів. Призер першості Європи Микола Сіренький входить до складу збірної команди України.

Досягнення наших спортсменів у сучасному п’ятиборстві доводять, що Житомирщина одна з небагатьох областей України, яка має умови, власні міцні традиції у цьому виді спорту, компетентний тренерський склад і гарні перспективи для отримання нових спортивних перемог, повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.