В Житомирі перевірили стан готовності цивільного захисту

З 23 травня по 1 червня 2011 року на Житомирщині працювала комісія МНС України, яка проводила перевірку стану готовності цивільного захисту області.

Свою роботу комісія розпочала з перевірки обласного центру. До перевірки було залучено окремі управління та відділи виконавчого комітету міської ради, спеціалізовані служби постійної готовності міста, потенційно-небезпечні підприємства та об’єкти життєзабезпечення. Також перевірялась готовність сил та засобів цивільного захисту під час ліквідації умовної надзвичайної ситуації пов’язаної з вибухом газу та пожежі в житловому будинку.

За висновками членів комісії стан організаційної та практичної роботи з питань реалізації заходів державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в місті відмічено в кращу сторону.

За результатами перевірки та наданих членами комісії рекомендацій планується вжити ряд заходів щодо підвищення рівня техногенної безпеки та захисту населення від надзвичайних ситуацій, інформує управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради.