В Житомирі пройшов концерт «Ностальжі», присвячений 55-річчю з дня заснування заводу «Електровимірювач» (фото, відео)

У суботу, 18 червня, в Житомирському Палаці культури пройшов концерт «Ностальжі». Він був присвячений 55-річчю з дня заснування заводу «Електровимірювач» і 25-річчю випуску електронного баяна «Оріон» (Естрадін-084).

В принципі, річниця заснування заводу випадає на листопад, і тоді, мабуть, буде проводитися традиційне урочисте зібрання, але обставини змусили провести пам’ятний концерт раніше. Ностальгічні почуття пов’язані з тим, що «Електровимірювач», де працювало понад 5600 житомирян одночасно, був передовим підприємством, продукція якого була сучасною і добре реалізовувалася. Завод був далекий від застійних процесів, мав передову базу основних засобів, прекрасне обладнання. Але роз’єднання країн колишнього СРСР в 1991 році і порушення виробничих зв’язків вимушено поставило завод на межу зупинки виробництва і скорочення чисельності працюючих. З сумом і жалем ми згадуємо багатьох своїх товаришів і друзів, які вже пішли від нас за ці останні 20 років …

Концерт було проведено як неофіційну зустріч колишніх працівників заводу, в тому числі, його ветеранів, з дітьми та онуками працівників заводу в невимушеній обстановці, супроводжуваної виступами колишнього інженера-конструктора і музиканта, який приїхав до з Ізраїлю Альфреда Михайловича Грібера. Підтримку йому надали знамениті артисти міста Житомира, Народний артист України І.М. Сльота зі своїм ансамблем «Льонок» та заслужений діяч мистецтв України, професор В.Ф. Шинкарук.

У другій частині концерту Альфред Грібер виконав на електробаяні «Оріон» музичні твори на прохання глядачів і слухачів.

За матеріалами: RTA-plus